Jánosa újra felébreszti az alvó oroszlánt


Jánosa Ákos ismét egy oroszlánt próbál majd megszelídíteni a Mikulás Ralin, ahol Szollár Csabi diktálja majd a tempót neki.

 

Végre megint murván csapathatod?

- Bizony, várom már. Nagyon rég mentem murván, mert tavaly szerettem volna, de aztán nem úgy alakult. Közel állnak a szívemhez az ilyen futamok, kiderül, hogy ennyi kihagyás után mit tudok remekelni. Amúgy a 2018-as versenyautómba ülök vissza, ami egy Peugeot. Nem akarok rágörcsölni, mert a bajnokságban pont semmit nem számít majd az eredmény, de ettől függetlenül nem azért megyek, hogy utolsó helyen kullogjak. Sok Ford indul, azt gondolom nehéz lesz velük felvenni a harcot.


Aszfalt nem lesz ugye benne?

- Vicces kérdés. Igazából a pályák még képlékenyek, majd az itiner átvételét követően tudjuk meg, hogy milyen szakaszokat kapunk, milyen formában versenyzünk majd hétvégén, de akár megspékelhetik egy kis aszfalttal. Nyugi-nyugi, az „aszfaltról murvára” már ügyesebben megyek rá, mint anno…mégiscsak eltelt pár év, meg hát amúgy sem sok mindenki mondhatja el magáról, hogy a második kanyarban fordítva látta a világot – viccelődik Ákos. Na de erről ne is beszéljünk, ez akkor volt és nem is ezeken a pályákon.


A navigátorod is új lesz.

- Igen, most nem Attilával megyek, hanem Szollár Csabival, aki Hibján Jocinak szokta diktálni a Peugeotban az iramot. Igazából ilyen tanuló jellege lesz ennek az egésznek, hiszen pályabejáráson is volt, hogy segítettük egymást. Most élesben próbáljuk kamatoztatni a tudásunkat, meglátjuk mennyire tudunk együtt működni. Az itinert én a szokásos módon fogom feldiktálni, mert arra lesz szükségem ahhoz, hogy viszonylag az elejében tudjunk majd autózni.


Megszelídíted újra az oroszlánt?

- Szerintem hamar be fogom lakni a versenyautót, hiszen ez a 2018-as bajnok autóm. Kicsit nosztalgiázok majd, mert azért jó kis verda és szép eredményeket hozott akkor, most is ebben bízok. Meglátjuk mi lesz, felhúzzuk a Peugeot overállt és megcsapatom újra a kis oroszlánt. Azért szóltam előre Jocinak, hogy készüljön, mert tuti el fogom törni a lökhárítót, meg el is hagyom a felét…így nem fogja meglepetésként érni, de megpróbálok vigyázni rá. De azért jó lesz újra murván menni, kell ez már a lelkemnek.

 

Partnereink:

A-VÉD Kft.; Asonáj 2003 Kft. Munka, - Tűz, - Környezet, - Védelmi Kft.; Berti-Klaus Kft. - Közúti áruszállítás; CSMBT. Kft. - Fémmegmunkálás; HSC Motor Kft. - Mezőgazdasági Gépek; Kamiker Kft. – Nyomda; ABT ROLL Kft, Gerda Trans Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Intrudair Kft.; Prestito Kft.; Laki-Szig Kft.; Csababusz Tours Kft.;

 

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: RallyFeeling