Új versenyzőkkel bővült a Speed Rally Team


Újabb örömteli hírrel számolhatunk be Nektek, bővült a Speed Rally Team! Bátyi Barna – Bátyi Róbert, és egy vérbeli „A” csoportos Lada 2101 az új tagok.

 

Sziasztok! Üdvözöllek benneteket a Speed Rally Team legújabb tagjaiként! Barna és Róbert, kérlek mutatkozzatok be néhány mondatban. Mióta versenyeztek? Miért pont Lada? Mik a tervek a jövőt illetően?

- Bátyi Barna: Sziasztok! 2017-ben kezdtem a versenyzést, de előtte volt lehetőségem néhányszor navigátorként is kipróbálni magam. És persze nézőként is részt vettem több rendezvényen.
2007-ben már sikerült olyan állapotba hozni az autót, hogy rajthoz tudjunk állni vele kisebb versenyeken. Azonban 2020-ra jutottunk el arra a szintre, hogy egy igazán stabil, és jó autót sikerült összeraknunk!

- Bátyi Róbert: Én is 2017-ben kezdtem a versenyzést. A Lada igazából Barni választása volt, hiszen ez az Ő gyermekkori álma. Aztán engem is magával rántott, de milyen jól tette!

- Bátyi Barna: Hogy miért pont Lada? Azért, mert hátsókerék! Plusz csörög meg csattog, és ezt élvezzük!

- Bátyi Róbert: Hogy mik a tervek a jövőt illetően? Szeretnénk minél több amatőr kupasorozatban indulni, tesztelni magunkat, a csapatot. Gyűjteni a kilométereket, és jó eredményeket felmutatni!

 

 

Az autóról mit kell tudni?

- Bátyi Barna: Az autó teljes mértékben egy „A” csoportos versenyautó. 1600 cm3-es, Katona Kori által készített motor. Jobbra kint egyeses váltó, és minden finomság benne, amit a kategória megenged. Szóval ezzel még bőven kell „gépészkedni” a gyorsaságin!

 

 

Ez éven az R-Cup Challenge kupasorozatban indultok. Meséljetek picit erről a kupáról. Milyen kategóriák vannak? Ti milyen kategóriában álltok rajthoz? Hol rendezik ezeket a versenyeket?

- Bátyi Róbert: Az R-Cup Challenge számunkra egy új fajta kupasorozat, ami több kategóriából áll össze. Mi a Túra 1600 cm3-ben állunk rajthoz. A versenyeknek a visontai gokart pálya, Ádánd, valamint a kiskunlacházi repülőtér ad otthont.

 

Hol álltok jelenleg a pontok gyűjtésében? Hány futam van még hátra?

- Bátyi Barna: A legutóbbi visontai versenyt sikeresen zártuk, sikerült a kategória 1. helyén végezni, valamint összetettben is a 2. helyen álltunk!
Sajnos az ádándi versenyen nem tudtunk részt venni, így visszacsúsztunk… Jelenleg a Lada Gr. „A” kategória 6. helyén állunk. Még két verseny van hátra, szóval esélyesek vagyunk a dobogós helyezésre, de természetesen a cél az első hely!!

 

A hétvégén pont lesz futam, az FRT keretein belül rendezik meg az R-Cup Challenge soron következő futamát. Sikerült felkészíteni az autót a versenyre?

- Bátyi Barna: Abszolút! Átnéztük, lemostuk, és harcra készen áll!

 

 

És nektek sikerült felkészülni?

Bátyi Barna: Igaz, hogy régen voltam már FRT-n, de úgy érzem, hogy sikerült felkészülnünk. Imádok ott versenyezni, azt sem bánnám, ha egy picit esne az eső…. Szeretem…

Bátyi Róbert: Nagyon várom már a szombati versenyt, hiszen nagy a tét! Reméljük, hogy sikerül jó eredménnyel zárni a napot. Egy biztos, mi minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni!

 

Köszönöm szépen a beszélgetést Srácok, és ahogy mondani szokás: csak kilinccsel előre!!

- Bátyi Barna: Köszönjük szépen! Illetve köszönjük a sok segítséget a Speed Rally Team-nek, Jenei Zsoltnak, és persze mindenkinek, aki bármilyen formában hozzá járul a versenyzésünkhöz!
Nagyok vagytok!!!

 

https://www.facebook.com/batyirallyteam

 

Reklámpartnereink:

Pet-Pack Kft., Copy n More Kft., Strapa Pack Kft., Lajosházi Csaba E.V., WG Plan Mode Kft., Király-Szerszám Kft., Fodor & Fodor Bau Kft.