Novák Balázs: Újdonság lesz


Novák Balázs ezúttal Molnár István navigálásával vág neki a hétvégi Vértes Rallye-nak.

 

Szia Balázs! A hétvégén Vértes Rallye, ahol Te is rajthoz állsz. Most azonban nem Jaga (Jagadics Gábor) diktálja az initert, hanem Molnár Pisti! Hogy jött az ötlet?

- Sziasztok! Valóban, most Pisti foglalja el a jobb1-et. Nagyon jó barátok vagyunk, és minden éven igyekszünk 1-2 olyan versenyen rajthoz állni, ahol be tudunk ülni egymás mellé. Most a Vértes Rallye-n Pisti navigál nekem, Nyíregyházán pedig majd fordítva lesz.

 

- Legutóbb az Eger Rallye után beszélgettünk, akkor azt mondtad, hogy meg kell találni az ideális beállítást a futóműben, mert nem igazán érzed megfelelőnek. Sikerült beállítani? Voltatok a Rábaring-en tesztelni?

- Voltunk a Rábaring-en, viszont nem sokat sikerült állítgatni és tesztelni, sajnos már rögtön az elején sikerült összetörnöm az autót… 8 km-t sikerült megtennem…

 

 

Mi történt?

- Gyanús, hogy kaptam egy lassú defektet, csak nem vettem észre. Próbálgattam, hogy milyen jól „csúszik keresztbe”, aztán ez egy picit sok volt...
Ezzel még nem is lett volna gond, de ahogy kimentem a fűre, elkaptam egy betontömböt, ami rendesen elintézte a teljes futóművet…
Szóval most ott állunk, hogy megint szinte minden új az autó teljes futóművében… Ahogy mondani szokták: az anyagi kár jelentős (volt)!

 

De gondolom össze is állt már a technika, hiszen rajthoz álltok a Vértesen!

- Igen, igyekeztünk mindent rendbe tenni, hogy tudjunk indulni a hétvégén.

 

 

Ismerősek neked a gyorsasági szakaszok? Mentél már rajtuk?

- Azt mondják, hogy ismerem, nekem viszont nem tűnnek ismerősnek! Lehet, hogy mentem már rajtuk, de nem emlékszem rá… Szóval újdonság lesz. A három szakaszból kettő biztosan!

 

Cél a szórakozás, vagy azért az időt is nézitek?

- Cél a szórakozás, de ésszel! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy fél szemmel nem nézzük az időket. Fontos, hogy ne törjük össze az autót, és ne essen szét!

 

 

Pisti, neked ismerősek ezek a gyorsasági szakaszok?

- Tavaly mentünk Fehérváron, akkor hasonló pályák voltak. Nyilván megpróbálom a legjobb tudásom szerint diktálni az itinert, de azért közel sem vagyok olyan tapasztalt a navigálásban, mint Balázs!
Az autóban nagyon jó a hangulat, de természetesen komolyan vesszük. Balázsnak mennie kell még ezzel az új autóval, gyűjtenie kell a kilométert!

 

Pisti, és hogy lesz Nyíregyházán?

- Fordított felállás lesz, én vezetek és Balázs fog navigálni!

 

Köszönöm szépen a beszélgetést srácok, és sok sikert!

- Mi is köszönjük!

 

 

Reklámpartnereink:

STRAPA PACK Kft., Király-Szerszám Kft., MOLVI Plast Kft., Keve-Land Kft., Hotel Hollókő,
Golf Kft., Fémtiszta Kft., Pet-Pack Kft., Getz András E.V., Lajosházi Csaba E.V.,
Qualitekt Kft., SBS Kft., Lajosházi Méréstechnika Kft., WG PlanMode Kft., Varrivál Kft.,
Fodor & Fodor Bau Kft.