Kardos Norbert: Minden apróság számít


Kardos Norbert számára sajnos most nem a tervek szerint alakult a Hungarian Quad Challenge múlt hétvégi futama…

 

Szia Norbi, ismét túl vagy egy HQC futamon. Az időjárásra most nem lehet panasz. Hogy érezted magad?

- Sziasztok! Igen, az időjárás valóban tökéletes volt, a pálya is tetszett! Az erdős rész után egy kis „Short Trackes” rész következett, ami nekem „jól feküdt”.

 

A Suzuki nem készült el erre a versenyre, így a Honda-val álltál rajthoz, amiben új első futómű került beépítésre. Milyen lett?

- Igen, sikerült szert tennem egy széles lengőkaros futóműre és lengéscsillapítókra, amit be is szereltünk a versenyre. Teljesen jól működött, tette a dolgát, szóval a műtét sikeres volt. 😊

 

Volt technikai gondod?

- Már az időmérő futamon észrevettük, hogy a kipufogó leömlőjét rögzítő három rugóból kettőt elhagytam… Dróttal rögzítettük, de sajnos nem lett az igazi.
Jól kezdődött a futam, Mrávik Balázzsal szorosan motoroztunk az első 2 helyen. Aztán a maradék rugót is elhagytam… E miatt a motor elkezdett melegedni, majd túlhevült. Kinyomta a hűtővizet, és ki kellett állnom mielőtt kárt okozok a motorban.

 

Tehát akkor ki is álltál a versenyből…

- 35 percet tudtam csak menni, a továbbiakban kívülről kellett figyelnem az eseményeket. Elég furcsa volt ebből a szemszögből… Egy picit vígasztal, hogy a verseny legjobb körideje az enyém volt, de sajnos ez így semmit sem ér…

 

 

Következő verseny, ahol rajthoz állsz?

- Ha minden igaz, az éven még lesz egy Short Track és egy Country Quad futam is, de fix időpontot még nem tudok. Addig is gatyába rázzuk a motorokat, hogy üzembiztosak legyenek a következő menetre!

 

Köszönjük a beszámolót Norbi, ez sajnos benne van a pakliban… Tudod, technikai sport!

- Igen… Én is köszönöm!

 

 

Reklámpartnereink:

Pet Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Lajosházi Méréstechnika Kft., Golf Kft., WG Plan Mode Kft., Getz András E.V., SBS Kft., Varrivál Kft., Qualitekt Kft., Király-Szerszám Kft., Fodor & Fodor Bau Kft.