Kardos Norbert: Nagyon sokat csatáztunk

 


Kardos Norbi is sikeresen abszolválta a múlt hétvégi keceli Short Track OB futamot, és már itt is a következő megmérettetés: ismét Hungarian Quad Challenge!

 

Szia Norbi, ismét túl vagy egy Short Track OB futamon. Jó hétvége volt?

- Sziasztok! Nagyon jól éreztem magam, szuper volt a hangulat, és a teljesítményemmel is meg vagyok elégedve.


A fotókon kissé sárosnak tűnt a pálya... Mennyire volt problémás ez számodra?

- Az éjszakai eső miatt valóban nagyon saras volt a pálya, a szabadedzést ezért ki is hagytam. Nem láttam túl sok értelmét felmenni a pályára. Az időmérőre viszont már jól megcsinálták. „Fogós” volt a talaj, nagyon tetszett!

 


Milyen felületű pálya fekszik neked igazán? Sáros, vagy inkább a száraz, poros?

- Nem igazán szeretem a sarat, viszont a port sem! Van egy átmeneti állapot, amikor nagyon jó menni. Sokkal jobban kapaszkodik a gumi a talajba, mint száraz pályán, és por sincs. Ez most ilyen volt, nagyon élveztem!


Hogy bírta a Honda? Volt technikai gondod?

- Teljes mértékben meg vagyok elégedve a Honda-val! Tökéletesen üzemel, nagyon jó érő van benne, könnyű irányítani. Szóval imádom!


Milyen eredménnyel zártad a hétvégét?

- Mind a három futamot a 2. helyen zártam, így a nap végén is 2. lettem. Nagyon büszke vagyok erre a 2. helyre, hiszen Régi Pisti ellen mentem! Nagyon sokat csatáztunk, nem kellett volna sok, hogy akár meg is előzzem! Ráadásul neki egy 95 lóerős gépe van, az enyém pedig 65 lóerős.


Október 3-án ismét motorra pattansz, hiszen jön a Hungarian Quad Challenge sorozat következő futama! Nem vagy fáradt a sok hétvégi versenytől?

- Valóban, kicsit fárasztó, hogy minden hétvégén verseny. A vírus helyzet miatt lett zsúfolt ennyire a versenynaptár. Mivel nagyon szeretek „quadozni” így élvezem!

 


A motor felkészítésével legalább most nem nagyon kell foglalkoznod, hiszen a Suzuki-val állsz rajthoz a HQC-n.

- Most pont van mit csinálni a Suzuki-n, sajnos szét kell szednünk szelep probléma miatt. Bíztam benne, hogy elkészül, de sajnos nem fog… Így ismét a Honda-val állok rajthoz!
Sikerült egy első crosss/enduro futóműre szert tennem, azt építettük be. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz vele versenyezni!

 

Köszönöm szépen a beszélgetést Norbi! És gratulálunk a második helyezéshez!

- Köszönöm szépen!

 

Reklámpartnereink:

Pet Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Lajosházi Méréstechnika Kft., Golf Kft., WG Plan Mode Kft., Getz András E.V., SBS Kft., Varrivál Kft., Qualitekt Kft., Király-Szerszám Kft., Fodor & Fodor Bau Kft.