Matus Gabi: Van másik!


Matus Gabi is rajhoz állt volna a múlt hétvégi dömsödi Short Track OB-n, de a verseny sajnos elmaradt. Aggodalomra semmi ok, hiszen itt a HQC!

 

Szia Gabi, sajnos a dömsodi futam elmaradt, de rögtön itt a Hungarian Quad Challenge 2020. évi első futama. Gondolom várod...

- Sziasztok! Igen, nagy bánatunkra elmaradt a verseny. De hétvégén ismét rajthoz állunk! Ezúttal nem fog elmaradni. Nem kérdés, nagyon várom!


Mit kell tudni a Country Quad versenyekről?

- Ez egy hosszabb távú verseny. Tartalékolni kell az energiával, hogy végig tudjak menni rajta. Fontos, hogy ne egyszerre a akarjam a legnagyobb teljesítményt kihozni magamból!


Indultál már ilyen versenyen?

- Igen, indultam. A tavalyi szezonban 1 futam kivételével az összesen rajthoz álltam. Már az első is nagyon tetszett, és ez az érzés csak fokozódott bennem az év végére.


Miben másabb ez, mint egy Short Track futam?

- Mindenben! A Short Track-en 1 nap 3 futam van, és az itt megszerzett helyezések adják a nap végén az eredményt, ezzel szemben a Country Quad-on csak 1 futam van, de ez lényegesen hosszabb, mint a Short Track 3 futama együtt véve! Emellett a Short Track pálya nagy tempójú, sík terepen zajlik. Itt viszont dombos, erdős, szűk, kanyargós pálya kerül kialakításra.


Itt milyen kategóriában állsz rajthoz?

- Természetesen itt is a Lady kategóriában. Nagyon örülök neki, hogy már mindenhol van saját kategóriánk!

 


Bér település ad otthont ennek a futamnak. Szereted azt a pályát?

- Itt nem konkrét pálya van. Ez egy Off Road park, ahol bármilyen nyomvonal kialakítható. A tavalyi pálya nehéz volt, de nagyon tetszett. Remélem az idén is sikerül a szervezőknek hasonlóan meglepni minket.
Hogy szeretem-e? Igazából mindent szeretek, ha motoron ülhetek.


Nehéz hétvége előtt állsz?

- Igen! Számomra nem lesz egyszerű, ugyanis a tavalyi futamon itt nem sikerült túl jól szerepelnem. Nagyon fárasztó volt számomra a pálya… De idén igyekszem javítani a tavalyi hibáimon!

 

Milyen eredményre számítasz?

- Először is szeretnék célba érni! És természetesen a legjobbat szeretném kihozni magamból, meglátjuk hogyan sikerül.

 

Köszönöm szépen Gabi, és sok sikert!

- Én is köszönöm!

 

Reklámpartnerek:

Pet Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Lajosházi Méréstechnika Kft., Golf Kft., WG Plan Mode Kft., Getz András E.V., SBS Kft., Varrivál Kft., Qualitekt Kft., Király-Szerszám Kft., Fodor & Fodor Bau Kft., Copy n More Kft.