Kardos Norbert: Nagy kihívás a 2 órás verseny


Kardos Norbert számára is csalódás volt, hogy elmaradt a dömsödi Short Track OB futam. Norbi is előre tekint, keresi a lehetőségeket a versenyzésre. Szerencsére itt a HQC!

 

Szia Norbi, a hétvédi dömsödi Short Track verseny elmaradt, de rögtön itt a Hungarian Quad Challenge 2020. évi első futama. Ki vagy már éhezve? :)

- Sziasztok! Sajnos elmaradt a dömsödi verseny technikai okok miatt. Nagyon sajnálom, pedig rákészültünk… Most pedig készülünk a szezon első Country Quad versenyére, aminek nagyon örülök! Ez egy 2 órás verseny, ami nagy kihívás mindenki számára!


Ha jól emlékszem, tavaly elég szép eredménnyel zártad a HQC sorozatot. Hol is végeztél?

- 2019-ben második helyezett lettem az év végi összesítésben, ami Country Quad-ban az eddigi legjobb eredményem!


Milyen kategóriában állsz rajthoz az idén?

- 4x2-es kategóriában indulok, tavaly ez még szét volt szedve két kategóriára, idén nem tudom még hogyan lesz. Ha lesz további kategória, akkor idén is az erősebb, „Prestige” kategóriában állok rajthoz, ahogy tavaly is.


Kell a motoron valamilyen módosítást végezni a Short Track versenyekhez képest?

- Ezen a versenyen egy másik motorral indulok, a jó öreg Suzukival! Ez fel van készítve erre a versenyre. Nagy üzemanyag tartály van rajta, hogy ne kelljen kiállni tankolni!

 


A Short Track, vagy a HQC áll inkább közel a szívedhez?

- Mind a kettőt szeretem. A Short Track egy pörgős, rövid futamokból álló verseny, gyors pályával. Lehet csatázni, szorongatni egymást. A HQC pedig egy hosszútávú verseny, ami a kitartásról, állóképességről szól inkább. Mind a kettőnek más a szépsége!


Milyen eredményre számítasz?

- Megpróbálok minél többet kihozni magamból, bár a hét elején megsérült a tenyerem. Remélem rendbe jön a hétvégére, hogy ne akadályozzon a kormány fogásában. Nem tudom megjósolni, de törekszem az élre!
 

Köszönöm szépen Norbi, és sok sikert a hétvégére!

- Köszönöm szépen!

 

Reklámpartnerek:

Pet Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Lajosházi Méréstechnika Kft., Golf Kft., WG Plan Mode Kft., Getz András E.V., SBS Kft., Varrivál Kft., Qualitekt Kft., Király-Szerszám Kft., Fodor & Fodor Bau Kft., Copy n More Kft.