Kurtosék bíznak magukban, a csapatban, az autóban


Kicsit fáradtan, de bizakodva áll majd a miskolci rajthoz a Kurtos Róbert-Fridrik Gergő kettős. Az idén már egyszer jól teljesítettek Salgón, most sem vágynak másra, csak élménydús és eredményes versenyre.

 

Mondd, hogy készen álltok a hétvégére.

- Mondanám, de még van mit csinálnunk a Mitsubishin, csapágyakat kell cserélni, kartervédő és üvegek újra fóliázása…szóval van mire néznünk. Kicsit el vagyunk úszva, de azon leszünk, hogy minden elkészüljön, de most sem az elsők között vagyunk, akikre már csak egy autómosás vár és indulhatunk is. Azért gondolom nem egyedi eset ez a versenyzők között, hiszen sokan munka mellett hajrázunk futamok előtt.

 

Örültök a rövidített szakasznak?

- A pályák módosultak, mert Garadna-Mályinka rövidebb lett, maradt a keskeny része, ami nekem amúgy sokkal jobban bejön, mint a széles. Tehát nem a rövidebb szakasznak örülünk, hanem annak, hogy maradt, ami a kedvencünk. Bükkszentlászló-Bükkszentkeresztet sokan nem szeretik, mi viszont általában minden szakaszból próbáljuk kiragadni a kedvelhető részeket. Nem válogatunk, versenyzünk és kész.

 

Miben bizakodtok a miskolci futamon?

- Magunkban, a csapatban, a versenyautóban. Nehéz versenyre számítunk, a meleg mindenképpen megterhelő lesz a párosok számára. De ezeken senki nem tud változtatni, a feladatot meg kell ugrani. Tavaly második helyen végeztünk Miskolcon, reményeink szerint most is hasonló szerencsével járunk és dobogón állhatunk majd.

 

Reggeltől estig teljes gőzzel toljátok az eredmény érdekében?

- Igen, ez a terv. Jó móka lesz 12 gyorsot letolni egy nap alatt, kicsit össze kell kapni magunkat, és a fáradtságot leküzdve harcolni a további pontokért. A prológon porolunk egy kicsit pénteken, belakjuk újra a kocsit, aztán szombaton megpróbálunk maximumom teljesíteni. Komoly csatákra számítunk, melegre… és arra, hogy a szerencse mellettünk lesz, mint a Salgón.

 

Reklámpartnereink:

East Motorsport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; New Foam System Hungary Kft.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde; Asap Hungária Kft.; A-G TRANS Kft.; Car-Szer 2000 Bt.; Zemplén Hard-Work Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: Peremicki István