Kardos Norbert: Még össze kell szoknunk


Kardos Norbi számára is alakulhatott volna jobban a keceli verseny, a technika ördöge most is megmutatta magát. Szerencsére csak beköszönt.

 

Szia Norbi! A múlt hétvégén került megrendezésre Kecelen a 2020-as szezon első Short Track futama. Hogy érezted magad?

- Sziasztok! Fantasztikusan éreztem magam! Nagyon jó volt újra versenyezni, ez hiányzott igazán az elmúlt időszakban!


Milyen eredménnyel sikerült zárni a futamot?

- Összességében a 3. helyen sikerült végeznem. Sajnálom, hogy csak ennyi jött össze. Tudom, hogy ez azért van, mert még össze kell szokjak a motorral. Persze sikerült megmutatnom azt is, hogy mire vagyok képes én és a motor.

 

Volt valamilyen technikai problémád?

- Igen, a második futamban üzemanyagellátási gondok adódtak, amiket sikerült orvosolnunk. Ezen kívül áttételeket cseréltünk, de komoly gond nem akadt. Nagyon meg vagyok elégedve a géppel!

 

Voltak nagy csaták?

- Az első futamban harmadikként rajtoltam el Régi Pisti és Mihalik Tibi után, Hrutka Dáviddal a nyomomban. Tibit nagyon szerettem volna megelőzni, gyorsabbnak éreztem magam. Többször el kellett vennem a gázt mögötte, nagyon akartam menni! Sajnos az egyik kanyarban nagy volt a tempó, és „vissza forogtam”. Dávid is megelőzött, így a negyedikként zártam a futamot.
A második futamban ugyanez volt a felállás. Éppen Tibit üldöztem, amikor is az üzemanyag probléma megjelent, és hirtelen fulladozni kezdett a motor. Így harmadikként értem célba.
Az utolsó futamon minden klappolt. Tibivel teljesen egyszerre rajtoltunk el. A rajt után egy jobbos kanyar következik, - és én voltam a bel íven -, így sikerült „kiterelnem” és elsőnek befordulnom. A futam végéig tartottam az első helyemet, és nagy előnnyel értem a célba.

 

Következő verseny?

- A következő verseny időpontja még kérdéses. Folyamatosan zajlanak a tárgyalások. Reméljük, hogy minél előbb pontosabbat is fogunk tudni!

 

Köszönöm szépen a beszélgetést Norbi, és csak így tovább!

- Én is köszönöm! Valamint nagy köszönet Édesapámnak a támogatásért, illetve a motor építésében való részvételért! Nélküle nem sikerült volna. És persze külön köszönet a Páromnak a támogatásért!

 

Reklámpartnereink:

Pet Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Lajosházi Méréstechnika Kft., Golf Kft., WG Plan Mode Kft., Getz András E.V., SBS Kft., Varrivál Kft., Qualitekt Kft., Király-Szerszám Kft., Copy n More Kft.