Vasárnap irány Alsózsolca


Gurult már idén pár kilométert Kurtos Robi és Fridrik Gergő, de elmondani nem tudják mennyire várják már az igazi csatákat. Úgy fogalmazott Robi, hogy „Minket pont a versenyek töltenek fel… és most olyanok voltunk, mint a gyerekek, akiknek elvették a játékukat.”

 

Hogy éltétek meg a versenymentes időszakot?

- Szerencsére az egészségünkre és a munkánkra sem volt hatással a vírus, rengeteget dolgoztunk. Viszont nagyon régen volt már igazi éles versenyünk, és ez nagyon hiányzik, mert ha úgy nézzük… nekünk pont az a kikapcsolódás, ha beülhetünk a versenyautóba és mindent kizárunk, ami a hétköznapokban nyomja a vállunkat. Ez most kimaradt, de vasárnap újra autózhatunk az alsózsolcai gyártelepen.

 

Marad a Micu továbbra is?

- Igen, a jelenlegi felállás és gazdasági helyzet miatt úgy gondoljuk az a legjobb döntés, ha idén maradunk a Mitsubishinél. Nagygenerált kapott a kocsi, és bízunk benne, hogy lesz alkalmunk azért ebben a szezonban még autózni, valamint újra megmérettetni magunkat. Nehéz időszak ez mindenki számára, egy dolgot tehetünk, megbecsüljük, amink van, próbálunk pozitívak maradni, és nem hátra, hanem előre nézni.

 

Egytől tízig mennyire akartok már ralizni?

- Száz… vagy inkább ezer. Rettenetesen régen volt már például a zempléni futam, ahol úgy becsületesen lehetett nyomni neki. Persze tesztelhettünk kicsit zárt körülmények között, de az mégis másabb. Megmozgattuk a kocsit és magunkat, de elmondani nem lehet, mennyire akarjuk már azt érezni, hogy küzdünk, csináljuk majd elfáradunk. Kell a testünknek és a lelkünknek egyaránt, arról nem is beszélve, mit érezhet szegény verda, hogy csak úgy letakarva pihennie kell. De hétvégén leporoljuk a kicsikét, ha amatőr verseny adatik még most, akkor azon megyünk. Igazából mindegy, csak hadd üljünk be végre ismét az autóba, aztán pedig jöhetnek a bajnoki futamok.

 

 

Reklámpartnerünk:

East Motorsport Kft.; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; DREXLER TRAFFIC Bt.; New Foam System Hungary Kft.; Szalontai és Fiai Magánszeszfőzde;

 

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Farkas Tamás