Olyan kerek volt minden


Sokan megmosolyogták a szervizben Hibján Jocit és beugrós navigátorát, Jánosa Ákost, de ez cseppet sem zavarta őket, hiszen ők is jól szórakoztak ezen a felálláson.

 

Sikerült magadba szívni az új instrukciókat Ákostól?

- Fantasztikusan éreztük magunkat, kialakult az időnk is a végére, folyamatosan javítottam. Sok mindent megmutatott Ákos a kocsival kapcsolatosan, amiket még nem tudtam. Én innentől Ákost nem csak egy jó versenyzőnek tartom, hanem egy jó navigátornak is. Mondta, amikre szükségem volt, hogy meddig engedjem be a fékúton, honnan gyorsítsak ki. A legfontosabb és legújabb információ az volt, hogy támpontokat eddig mi nem használtunk, hát mostantól fogunk. Fontosak a támpontok, teljesen más lesz az összkép vele, másképp lehet így versenyezni.


Beszéljünk a murváról, mert neked ezzel az autóval első randi volt.

- Ahogy ez a kocsi a murván szalad, brutál jó. Annyit mentem keresztben, mint a Zsigulival. Itt szeretnék is köszönetet mondani Bakó Lacinak, mert az ő segítsége nélkül nem tudtam volna indulni, hiszen egy csavarom sincs murvára, de Laci adott mindent, így felhőtlenül élvezhettem a számomra elsőbálozós, murvás futamot. Hogy fogok még ilyen pályákon menni? Annak kb. ezer százalék az esélye, mert annyira jó volt. Nem is tudom mikor éreztük magunkat ilyen jól. Olyan kerek volt minden.


Se defekt, se kaland, csak öröm és boldogság?

- Ahogy mondod. Majdnem minden úgy alakult ahogy terveztük, de nyílt titkokat úgysem fogok elárulni – mondja Joci nevetve. Hibamentes kocsikázás, a tervezett hangulatban. Nem csúsztunk túl, nem pörögtünk meg, a Peugeot teljesen hibátlanul működött. Az egyetlen, amivel a srácok a legtöbb időt töltötték, az a kocsi kiszabadítása a sárból. Szegények tokától-bokáig vizesek és sárosak voltak, bocsi srácok és köszi mindent. Lehet kicsit unalmasnak tűnhet így a mondandóm, de minden olyan igazán jól jött össze, szerintem mi mindketten méltóan lezártuk ezzel a futammal a 2019-es évünket a raliban.


Méltó lezárása volt a Mikulás Rali az évnek?

- Igen, a kezdeti nehézségek ellenére, amiket év elején kaptunk, mindenképpen az. A szervezés is tökéletesre sikeredett, semmilyen gondunk nem volt azzal sem. A csapat egész nap jókedvű és vidám volt, sokat nevettünk és élveztük, hogy ott lehetünk. Azt gondolom minden versenynek így kellene telnie, ahogy a mostaninak. Ákos köszönöm, hogy navigáltál nekem, igazán jó párost alkottunk és rengeteget tanultam tőled. Valamint óriási köszönet a támogatóknak, hogy még év végén részt vehettünk egy újabb futamon. Köszönöm a családomnak és a szervizes csapatnak az egész éves kitartást és munkát. Most kicsit elmegyünk pihenni, de jövőre tuti találkozunk a pályákon.

 

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Tuning Show Kft.; Hungaro Hause Kft.; Kiss László E.V.; Prestito Kft.;

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: MGR Images