Versenyzők a Bázisról: Puskás Patrik


Nagy örömünkre szolgál, ha az ifjúság is rajthoz áll a versenyeinken. Szeretnénk nektek bemutatni Puskás Patrikot, aki egy Suzuki Swift GTI-vel próbál minél jobb időket autózni.


Szia Patrik! Kérlek mutatkozz be néhány mondatban. Hány éves vagy? Mióta versenyzel? Milyen versenyeken szoktál rajthoz állni?

- Sziasztok! 16 éves vagyok, és Vácott autószerelőnek tanulok. A rally, és az autók iránt érzett szeretet már kisgyermek korom óta kísér utamon. Édesapámnak saját műhelye van, ráadásul fiatal korában szervizelt Pethő „Tyutyu” Istvánnak és Maricsek Mikinek is.
A szüleim 9 éves koromban beírattak a Cselőtei Speed Zone drift táborába, ahova többször is elmentem az évek alatt. Ez nagyon jó alapot adott. Eleinte navigáltam az egyik barátunknak egy Suzuki Swift-ben, és néha édesapámnak is egy Subaru Impreza-ban.
2019-ben kezdtem el versenyezni a Suzukival, tavaly karácsonyra kaptam a szüleimtől. A csapattal nagyon sokat dolgoztunk rajta, hogy üzemképes legyen.
Idén voltunk Vácon, Mezőkövesden, és a Rábaringen is. Sajnos többször volt technikai problémánk, ezért nem mindegyik versenyt sikerült befejeznem. Ahol célba értem, ott viszont dobogós helyezést sikerült elérnem, többször nem is „csak” a junior kategóriában.


Mit kell tudni az autóról, azon kívül, hogy Suzuki Swift GTI?

- Az autó 1300 cm3-es, 16 szelepes motorral szerelt. Sperr-es váltó, komoly bukócső, verseny fékbetétek, keményített gátlók és rugók vannak benne.


Mi a véleményed a Bázis Szlalom sorozatról?

- Nagyon tetszik, elég tempós a pálya. Abszolút elégedettek vagyunk a szervezéssel is!


Mik a terveid a jövőt illetően? (Maradsz a szlalomnál, vagy esetleg szeretnél tovább lépni?)

- A 2020-as évet biztos, hogy a mezőkövesdi Bázis Szlalom versenyein, és a Rábaringen képzeljük el. Sokat kell még fejlődnöm, így az ilyen jellegű versenyek tökéletesek számomra. Épül egy Subaru Impreza is, (tavaly októberben felborultunk vele édesapámmal egy versenyen). Elég komoly technika lesz benne, egyelőre ennyit árulok el… 😊


Vasárnap ismét verseny. Sikerült felkészíteni az autót? És neked is sikerült felkészülnöd?

- Úgy gondolom, hogy igen. Sikerült felkészülni. Bár az előző Bázis Szlalomon a harmadik körben kilyukadt az egyik dugattyú, így egy teljesen új motort építettünk.
Fizikailag és mentálisan is próbálok felkészülni a versenyekre, ebben óriási támogatást kapok a családomtól. Nagyon komolyan veszem ezt a sportot, hiszen azt szeretném, hogy ez legyen a jövőm.


Köszönöm szépen Patrik, és csak ügyesen vasárnap!

- Én is köszönöm! Igyekszem a maximumot nyújtani.