Versenyzők a Bázisról: Tamás Béla


Sorozatunk következő részében a T2 kategória bajnokával, és a Suzuki kupa jelenlegi 1. helyezettjével, Tamás Bélával beszélgettünk.

 

Szia Béla, kérlek mutatkozz be pár mondatban. Mióta versenyzel? Milyen versenyeken szoktál rajthoz állni?

- Sziasztok! Az éven kezdtem a versenyzést, és a váci Laktanya Szlalom volt az első verseny, ahol rajthoz álltam. Aztán az építkezés miatt nem lehet már a laktanyában versenyt rendezni, így a mezőkövesdi Bázis Szlalom futamain szoktam rajthoz állni. Voltam a Kakucs Ringen is, az is nagyon tetszett. Kategóriában egész jó időket mentem!
 

 

- Mit kell tudni az autóról? Mesélj egy picit róla.

Az autó egy sima 8 szelepes, 1.3-as Suzuki. Egy picit van tuningolva, de semmi nagyon komoly dolog nincs benne. Nagyobb vezérműtengely, hajtókarok, dugattyúk. Teljesen saját építés, egy nagyon jó barátom segítségével építettük az autót. Autószerelők vagyunk, így csak a bukócső elkészítését kellett más szakemberre bízni.
 

 

- Mi a véleményed a Bázis Szlalom kupasorozatról?

Nagyon szeretem, nekem nagyon bejön ez a sorozat! Maximálisan elégedett vagyok a rendezéssel is, nagyon sokat fejlődött az első futamhoz képest! Igazából nem tudok negatívumot mondani. Szerintem szuper!

 

- Kimondhatjuk, hogy a T2 kategóriát akkora előnnyel vezeted, amit már nem lehet behozni egy futam alatt.

Igen, valóban sikerült egy elég komoly előnyre szert tennem a pontok tekintetében a T2 kategóriában. Tóth Csabi áll a 2. helyen, de elég nagy a különbség a pontjaink között.

 

- A Suzuki kupában is az 1. helyen állsz, bár ott még lehet döntetlen Tóth Csabával. Elégedett vagy a 2019-es eredményeiddel?

Abszolút elégedett vagyok! Fontos megemlíteni, hogy a versenyzés nekem a szórakozásról szól, azért csinálom, hogy jól érezzem magam, kikapcsolódjak. Számomra nem a „pontvadászat” a lényeg.
Igen, a Suzuki kupában még lehet döntetlen! Örülnék, ha Csabi is rajthoz állna. Tök jó ez a kis verseny kettőnk között!
 

Köszönöm szépen a beszélgetést Béla, és sok sikert a hétvégére!

- Én is köszönöm!