A jobbegyből fogok sasolni


Jánosa Ákos már majdnem lezárta magában az idei versenyszezont, de Hibján Jocinak mégsem mondhatott nemet egy navigátori felkérésre a Mikulás Ralira.


Mi ez az új navigátori szerep nálad?

- Joci szeretné jobban belakni a Peugeot 208 R2-t, és kipróbálni más beállításokat. Én pedig már mentem murván, ő még nem, ezért megkért üljek be mellé és segítsem saját tapasztalataimmal. Annak ellenére, hogy a nyíregyházi futam után azt mondtam elég volt egy időre a versenyzésből, természetesen szívesen állok Joci rendelkezésére, akkor is, ha a jelenlegi szitu most még kicsit mókás, lehet annál jobb lesz mégis minden.


Oké, de mégsem egy hagyományos felállás ez számotokra.

- A murva nekem tutira tetszeni fog, még így is, hogy az anyósülésről kell sasolnom – nevet Ákos. Meglátjuk mennyire lesz saras, fagyos, csúszós az út. Én azon leszek, hogy Joci elhiggye, amit diktálok neki, lehet az elején kicsit óvatoskodni fogunk mindketten, mert nem egy vidám év áll egyikőnk mögött sem. De reméljük jó párost fogunk alkotni, és mindenképpen szeretnénk - szerintem mondhatom mindkettőnk nevében - igazán jólérezni magunkat, elvárások nélkül.


Ki ismeri jobban a pályákat?

- Én talán az elmúlt időben többet jártam a Mikulás Ralin, mint Joci, mert mentem Subaruval és Mitsubishivel is már, de ez semmit nem jelent, hiszen a kormány nem az én kezemben lesz. Mondjuk, ha írunk egy jó itinert, akkor így is… úgy is élvezetes lesz. Egyetlen kérdés merül fel, melyik irányból lesznek a gyorsok. Ez szombaton kiderül pályabejáráson, mert ettől függetlenül rakhatnak bele apróbb csavarokat, ami új lehet mindenki számára. Meglátjuk hogyan tudunk együtt teljesíteni.


Kíváncsian várjuk majd milyen élményekkel tértek haza.

-  Mi is szerintem, mert mindenképpen érdekes ez a szituáció, mégis két pilóta ül egy autóban. Igaz én régebben azért navigáltam, azt nem tudom Joci ült már a jobbegyben vagy sem, de valahogy csak megoldjuk ketten a feladatokat. Nem újdonság ez amúgy a ralis berkekben, hogy pilóta navigál pilótának, de elsőre mindig szokatlan. Remélem segítségére lehetek Jocinak, nem hátráltatom majd, mégiscsak az a célja, hogy fejlődjön – viccelődik Ákos.

 

Reklámpartnereink:
D Safety Engineering & Consulting Kft. - Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás; Aluschlosser Kft. - Alumínium nyílászáró szerkezetek gyártása; Artiger Kft. - Töltőállomás üzemeltetés; Bánka Transport - Közúti árufuvarozás; Kamiker Kft. Nyomda; ConTruck Kft. - Tengeri konténerszállítás; Asonáj 2003 Kft. Munka, - Tűz, - Környezet, - Védelmi Kft.; Tétény-Ker Kft. - Épületgépészet, Medito Kft. - Játék nagykereskedelem; CSMBT. Kft. - Fémmegmunkálás; Luxor-Szinter Kft. - Porfestés-Szemcseszórás; Triskelion Group Kft - Autóalkatrész Kereskedelem; Duna Logistic Kft. - Szállítás, Raktározás; ECS Hungary Kft. - Építőipari kivitelezés; Várkörnyéke Kft. - Építőipari kivitelezés; HK Trans Kft. - Ömlesztett áruszállítás; HSC Motor Kft. - Mezőgazdasági Gépek; Berti-Klaus Kft. - Közúti áruszállítás; Szatmári Kft. - Épületgépészet; Consult Team Kft.; Ferro Press Kft. - Fémipari szolgáltatás; Signal Print Kft. - Nyomdaipar; GPR & PARTNERS Kft. - Tanácsadás; Decran Hungary Kft. - Húsfeldolgozás; Ecover Global Trade Kft. - Húsfeldolgozás; Ali-Transport Kft. - Áruszállítás; Pedro 2006 Kft. - Áruszállítás; MaRo CAD Kft. – Egyedi kiállítási standok kivitelezője; Sikoplast Recycling Kft. – Speciális gép gyártása; Belcor Trade Service Kft. – Élelmiszer gyártás; Simon Zoltán e.v.

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: MGR Images