Pilóta navigál pilótának a Mikulás Ralin


Ha egy versenyző azt mondja jó lenne még valahol menni, akkor az azt jelenti, hogy ott fog állni a következő rajtvonalnál. Élő példa erre Hibján Joci, aki egy verseny erejéig Jánosa Ákost kérte fel a navigálásra a Mikulás Ralin.

 

Egy félmondatból már sejteni lehetett, hogy indulni fogsz a Mikulás Ralin.

- Akkor még igazából nem volt ez eldöntve, de úgy alakult, hogy lehetőségünk van menni, nem tiltakozunk, akkor ott leszünk, kipróbálhatom végre a murvát. A nyíregyházi futamon elég extrém körülmények között autóztunk, és nagyon tetszett, ahogy viselkedett sáron és vizes, csúszós útviszonyok mellett a Peugeot. 


Oké, de a jobb oldalon is egy pilóta lesz?

- Igen, Ákos fogja az itinert diktálni az anyósülésről nekem, ami valóban furcsa helyzet, de előfordul ilyen is néhanapján. Ákos ment már murván a kocsival, van tapasztalata is, ezért úgy gondoltam kitől, ha nem tőle kaphatnék pár jó tanácsot, hiszen ahogy mondtam, még mindig van jócskán a 208-ba, amit én nem autóztam ki eddig. Valamint a Rábaringen ültem is mellette, szerintem jól elleszünk.


Miért pont murva?

- Azért, mert tesztelni szeretném, hiszen én még most fogok itt debütálni, mivel a Peugeot Kupában nincsenek sajnos ilyen versenyek, viszont a kíváncsiság nagy úr. Nem emlékszem pontosan mikor mentem utoljára a Mikulás Ralin, de talán még Ladával. Persze veszprémi futamon jártam, de akkor mások az időjárási adottságok. Lehet pont ezért várom annyira, kicsit idegen lesz minden, mégis jó kihívásnak tűnik, főleg ahogy az időjárás előrejelzés mutatja. A hidegre felkészültünk, hiszen tél van, de a jégtől kicsit tartok.


Számítani fog az eredmény?

- Dehogyis. Senki nem számítson tőlünk vérre menő csatákra. Abszolút a saját magunk és a nézők szórakoztatása a cél, természetesen a tapasztalatgyűjtés mellett. Számunkra most már tényleg ez az idei utolsó futam, semmit nem hajszolunk, kicsit kocsikázunk, ismerkedek a murvával, lezárjuk ezt a szezont. Ha szerencsénk lesz, akkor nagyon jó szájízzel fogunk távozni újdonsült navigátorommal, Ákossal.  

 

Partnereink:
Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Tuning Show Kft.; Hungaro Hause Kft.; Kiss László E.V.; Prestito Kft.;

Szöveg: Tiba Anita
Fotó: HK motion – Kugelmann Erik photo