Hrutka Dávid: Szeretnék a dobogón végezni


Hrutka Dávid is rajthoz áll a szombati mezőkövesdi IEJ Magyar Nemzeti Quad Short Track és UTV Bajnokavató a Moon42 Kupáért névre keresztelt versenyen. Dávid az első futamon nem indult, a másodikat viszont a kategóriájában sikerült megnyernie.

 

Szia Dávid! A hétvégén került megrendezésre a Magyar Nemzeti Quad Short Track és UTV bajnokság 3. futama, melynek Mezőkövesd ad otthont. Várod már? Sikerült felkészülni?

-Sziasztok! Nagyon várom már, mert régen versenyeztem. Jó emlékeim vannak a mezőkövesdi pályáról. Remélem szép időnk lesz, ami által egy fantasztikus versenyt tudunk véghez vinni. Sajnos nem sok lehetőségem volt az edzésre, de mentálisan készen állok, és a quadot is sikerült felkészítenünk. Reméljük, hogy műszaki hiba nélkül sikerül abszolválni a versenyt!


Ha jól tudom, az elmúlt 2-3 hónapban nem álltál rajthoz. Mi volt ennek az oka?

- Indultam kisebb versenyeken, de ezek nem OB futamok voltak. És volt több olyan verseny is, ahol a technikai problémák hátráltattak minket. Ezeket sikerült megoldanunk!


Hogy állsz most a pontversenyben?

- Jó kérdés, pontosan nem tudom… 😊 Az 1. OB futamon nem tudtam rajthoz állni, a második futamot viszont megnyertem.


Kikkel várható nagy csata?

- Ezt így nem tudom megmondani. Szerintem mindenkire oda kell figyelnem, aki velem egy kategóriában indul, hiszen nagyon jó, és tapasztalt versenyzőkről beszélünk!


Milyen eredményre számítasz?

- Ha minden jól megy, - és a pálya minősége is megfelelő lesz – a dobogón szeretnék végezni.


Köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert a versenyen!

- Én is köszönöm!