Versenyzők a Bázisról: Balogh Elek


Balogh Elek egy igazán üde színfoltja a Bázis Szlalom versenyeknek, hiszen egy elég ritka Toyota MR2-vel áll rajthoz, ami ráadásul hátul hajt!

 

Szia Elek, kérlek mutatkozz be néhány mondatban. Mióta versenyzel? Milyen versenyeken szoktál rajthoz állni?

- Sziasztok! Sok év gokartozás után kezdtem el autóval versenyezni. Főként szlalom versenyeken indultunk, aztán nagy kedvenccé váltak a váci versenyek (Laktanya Szlalom). Elég magasra tette a mércét, ráadásul a kedvenc pályám volt. Hiányzik is…

 


Nem mindennapi autóval koptatod a gumikat... Mesélj picit a gépről. Mit kell tudni róla? Mióta van nálad?

- Igen, Toyota MR2-vel versenyzem már 3 éve. Ez egy jobbkormányos autóból lett átalakítva. Folyamatosan próbálom gyorsabbá tenni, amire szükség is van, hiszen nagyon erős autók és ügyes pilóták vannak a mezőnyben!
Nagy előnye a jó súlyelosztás, és a viszonylag alacsony önsúly. A 140LE-s gyári teljesítmény nem tartozik a legjobbak közé, de jól le tudja adni az útra, és ez sokszor nagyon fontos.
Alapvetően örülök, hogy ezzel a megbízható és ritka autóval versenyezhetek, azonban a ritkaság hátránya a problémás alkatrészellátás. Nagyon kevés van már belőle. Ezért is áll több az udvaromon! 😊


Jelenleg toronymagasan vezeted a T4 kategóriát, és a Túra abszolút 3. helyén állsz. A HH (hátsókerék hajtású) kategóriában a 3. hely a tiéd, ahol 1 pont választ el a 2. helyezéstől. Kiélezett versenyre készülsz a hétvégén?

- A kategóriámban valóban jól állok, de még hátra van 2 verseny. Ráadásul Gáspár Krisztián nagyon ügyes versenyző, gyors kocsival. Fel kell kötnöm a gatyát…
Túra abszolútban és a HH kategóriában is Mudrák Zolival vívunk csatákat, aki szintén nagyon gyors, és sportszerű pilóta. Nagyon izgalmas versenyre számítok. Akik ott vannak a pontszerző helyeken, azok érzik a súlyát, hogy egy apró hiba is „végzetes” lehet.
 

 

Mi a véleményed a mezőkövesdi Bázis Szlalom kupa sorozatról? Fontosnak tartod az ilyen jellegű rendezvényeket?

Nekünk sajnos eléggé messze van, ennek ellenére összesen 1 versenyt hagytam ki eddig. Azt hiszem, hogy ez önmagában bizonyítja, hogy nagyon jól érzem magam ezeken a versenyeken. 😊
Nagyon jó, hogy az amatőrök, amatőr autókkal is próbára tehetik tudásukat. Azt pedig külön klassz, hogy több olyan „Ásszal” versenyezhetünk együtt, mint Yondi. Tőlük igazán sokat lehet tanulni, és már nézni is élmény őket!


Mi az, amit másképp csinálnál? Pálya nyomvonal, szervezés?

Nem tudom, hogy csinálnék-e bármit is másképp… Azt gondolom, hogy nagyon nehéz ennyi emberrel megértetni és betartatni a szabályokat.
A pályák tetszenek, de általában az autó és a stopper dönti el, hogy mi a jó nekünk… 😊
 

 

Elek, köszönöm szépen a beszélgetést, és mindent bele a hétvégén!

- Én is köszönöm! És persze hatalmas köszönettel tartozom a Feleségemnek, aki támogat a versenyzésben.