Versenyzők a Bázisról: Barnóczki Tamás


Barnóczki Tamás régi motorosnak számít a Rallye-ban, több ismert versenyző oldalán is megfordult az elmúlt években. Mostanában viszont az amatőr versenyeken, és a Bázis Szlalom futamain láthatjuk leginkább.

 

Szia Tamás, kérlek mutatkozz be néhány mondatban az olvasóknak. Mióta versenyzel, milyen versenyeken szoktál rajthoz állni?

- Sziasztok! 2003-ban kezdtem a versenyzést Balázs Öcsi oldalán, mint navigátor. Később Géczi Nándival mentünk a Toyota Celica-val, majd Rónavölgyi Endivel. 2009-től pedig a bal oldalon próbálok szerencsét. Valójában 2014-től versenyzek aktívabban amatőr versenyeken, leginkább a helyi Rallye3 (MARB) futamokon, valamint szlalom versenyeken.

 

Mesélj az autóról, mit kell tudni róla?

- 2015-ben vettem ezt a VFTS-t amivel jelenleg is versenyzek. 1950 cm3-es, injektoros, Hús System által épített autó. Épített váltó, Pajero híd, és minden ami kell egy VFTS-be, benne van. Talán a „szekós” váltó hiányzik belőle, de nem vagyok biztos benne, hogy szükséges-e..
Jelenleg egyébként eladó félben van az autó, szóval kérdéses, hogy a hétvégi versenyen rajthoz tudok-e állni vele…

 

Mi a véleményed a Bázis Szlalom versenyekről? Pálya nyomvonal? Szervezés?

Abszolút pozitív élményeim vannak, nagyon szeretek itt versenyezni! Nekem talán egy picit hiányoznak a rallye edzések, az nagyon hasznos volt az autó tesztelésénél, állítgatásoknál.
A pálya nyomvonalának kialakításával is igyekeznek a szervezők mindenkinek kedvezni. Én személy szerint jobban szeretem a hosszú pályákat. Azt sem bánnám, ha csak 3 kört mennénk, azt viszont minél hosszabb szakaszon! Jelenleg az egyéb elfoglaltságaim miatt csak az „1 napos” versenyeken tudunk indulni, azok közül viszont a Bázis Szlalom a legjobb!

 

Hányadik Bázis Szlalom futamod lesz a hétvégén?

- Ez lesz a 4. Bázis Szlalom, ahol rajthoz állok az idén. Illetve tavaly is indultunk néhányszor.

 

Van valami elérendő helyezés, amit szeretnél, vagy cél a szórakozás?

- Sajnos nagyon kevés lehetőségünk van az autóban ülni, illetve a beállításokat próbálgatni. Az autó augusztusi Bázis Szlalom óta lemosva áll. Mivel ilyen keveset tudunk menni, ezért inkább a nézőket szeretném kiszolgálni, és persze egy jót szórakozni!

 

Köszönöm szépen a beszélgetést, és ahogy mondani szokás: csak kilinccsel előre!

- Én is köszönöm! Valamint szeretném megköszönni a feleségemnek és a családomnak a rengeteg segítséget!