Versenyzők a Bázisról: Szendrei Péter


Ma Szendrei Petivel beszélgettünk, aki alapvetően a Rallye3-ban (volt MARB) koptatja a gumikat. Emellett rajthoz áll a Lada Rally Challenge sorozatban is, - melynek november 16-án kerül megrendezésre a 2. és 3. futama, - a mezőkövesdi repülőtéren.

 

Szia Péter, kérlek mutatkozz be néhány mondatban az olvasóinknak. Mióta versenyzel? Milyen kategóriában indultok?

- Sziasztok! Az 1996-os Salgó Rallyn fertőzött meg a rally világa. Ekkor fogadtam meg, ha törik, ha szakad, egyszer akkor is versenyezni fogok!
A Ladához való kötődésem néhány évvel később kezdett kialakulni, Édesapám ekkor versenyzett Vörös Zolival és Csendes Zsóval Rally Túrában. Jártam velük versenyre, segítettem, ahol tudtam. Ablakot mostam, kereket cseréltem, kontárkodtam mindenhol… Mindegy volt, csak valahogy a versenyautók közelébe kerülhessek… 😊
Kb. 6 éve sikerült először a saját Ladámmal kijutni Tökölre Rally edzésre. Minden egyes métert nagyon élveztem, igaz az az autó egy közel utcai kocsi volt, de nekem olyan volt, mint egy VFTS!
Ezt az alkalmat még jó néhány rally edzés követte. Tanulgattam hogyan kell az autóval menni, jött a tolós váltó, erősebb motor stb…
Két éve indultunk el életünk első rally sprint futamán Lábatlanon, ahol sikerült egyből a kategória 3. helyén végezni. Ezt követte több váci Laktanya Szlalom, ahol sikerült abszolútban és kategóriában is nyerni!
A versenyeken Édesapám, Szendrei Endre diktálja az itinert. Nagyon tapasztalt navigátor, sok mindenben tud nekem segíteni. Nagyon jól érzi, hogy mikor kell engem hajtani vagy éppen vissza fogni.
Az idei évben már sikerült több Rallye3-as versenyre eljutnunk, ahol 4-es kategóriában indultunk. Nagyon élveztük ezeket a versenyeket, jövőre szeretnénk a teljes szezont teljesíteni! 
 

 

Mit kell tudni az autóról?

- A versenyautóm neve: Hógolyó. Fura, minden autómat el szoktam nevezni. Valahogy így sokkal jobban tudok hozzájuk kötődni. A Hógolyó nevet még az autó előző tulajától, Molnár Feritől örököltük. 1.6-os Weberes kovácsolt motor van benne, ami Frenky keze munkája.
Mitsubishi híd van alatta, tolós váltó, amit Májki készít nekünk. Az autó két éve van a birtokomban, azóta faragjuk, szépítjük, fejlesztjük.
Ebben nagy segítségemre vannak a szerelőim, Mihók, Sanyi, Csabi, akikkel együtt alkotjuk a Nepharius Racing Team-et!

 


Ez lesz az első Bázis Szlalom versenyed?

- Igen, ez lesz az első Bázis Szlalom versenyem. Elindultunk az idén debütáló Lada Rally Challenge sorozatban, aminek ez lesz a 2. és 3. futama. Csupa jót hallottam ezekről a rendezvényekről! Nagyon kíváncsi vagyok, mennyire tudom felvenni a kesztyűt a helyi menő versenyzőkkel. 😊

 

 

Tesztnek, vagy edzésnek szánod a jövőheti futamot, esetleg szeretnéd kipróbálni magad a szlalom világában is?

- A versenyt teljesen komolyan vesszük! Szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Célunk a Lada Rally Challenge 1.6-os bajnoki címe, így biztos, hogy komoly csatát fogunk vívni a stopperrel!
Tetszenek a szlalom versenyek, kipróbáltam már magam más kategóriákban is (pl. Mátrai Hegyiverseny). Semmi sem kizárt. Nekünk mindegy, csak minél több versenykilométert tudjunk gyűjteni, hogy minél jobb eredményeket tudjunk elérni a Rally3-as bajnokságban! 😊