Versenyzők a Bázisról: Tóth József Yondi


Riportsorozatunk mai részében Yondival beszélgettünk a Bázis Szlalom sorozatról, és az eredményekről.

 

Szia Yondi! Mondhatni állandó résztvevője vagy a Bázis Szlalom kupasorozat versenyeinek, ez lesz az 5. alkalom, hogy rajthoz állsz. Milyen tapasztalataid vannak a versennyel kapcsolatban?

- Sziasztok! Igen, megpróbáltam az összesre elmenni, de kettőn nem tudtam részt venni a párhuzamban rendezett versenyek miatt. Az egyik az oroszlányi sprint miatt maradt ki, a másik pedig az Országos Szlalom Bajnokság kakucsi zárófutamával esett egy napra. Egyébként sikerült megszereznem a T3 kategória éves bajnoki címét.

 

Mennyire vagy elégedett a pálya nyomvonalával és a rendezéssel?

- A sorozat nagyon tetszik, hasonlít az FRT-re, de ez nekünk sokkal közelebb van. Jászberényből elég szép számú különítménnyel szoktunk megjelenni, 5-6 autóval rajthoz is állunk. Jó hangulat szokott lenni.
A nyomvonal tetszik, nem mindig ugyanolyan. Kicsit poros / csúszós, és ezért a memóriádra is szükség van az első körökben, meg kell jegyezni a nyomvonalat.
Flottul szokott lezajlani a rendezvény. Van, aki csúszkálni jön, de általában tiszteletben tartják (elengedik) a gyorsabbat.
 

 

A hosszabb, "erdős" nyomvonalú pályát, vagy inkább a rövidebb, szélesebbet kedveled?

- A „széles pályákat” szeretem, - inkább fogalmazok úgy, hogy ahol van menekülő zóna -, mert itt lehet próbálgatni a határaidat. A szűkeket is szeretem, de ott sokkal megfontoltabban kell közlekedni, mert egyből büntet. Lásd: Vác szlalom, egy hiba egy sárvédő.

 

- Mit kell tudni az autóról? Továbbra is injektoros, szekvenciális váltós a Lada?

Az autó ugyanaz. Béres féle szekós 1.6 Lada. Motorkerékpár injektoros, VEMS-es. Mitsubishi híd, széles lengőkaros FRT-gátlók.  A motor gyengébb lett az év eleji revízió után valamiért, de Attival és Husival kezelésbe vettük, így most már elég jó.

 

- A Túra kategória abszolút 4. helyén állsz jelenleg, alig 1-2 pont választ el a 3. és a 2. helytől. A T3 kategória első helyén állsz, és a Lada kupát toronymagasan vezeted. Elégedett vagy az eredményeiddel?

Nem állok rosszul még így sem, hogy kihagytam kettőt. Nem ide való a kocsi, lehet én sem már… Elég jól felkészültek vagyunk mindketten, és ez egy amatőr verseny.
Néha kialakul egy jó csata, de a technika sok mindent megold, ami nem biztos, hogy az rajtam múlik.

 

- Köszönöm szépen a beszélgetést, és várunk titeket szeretettel a jövőhéten Mezőkövesden!

Én is köszönöm! Nagyon szeretjük a sorozatot, érkezünk JÁSZBERÉNYBŐL nagy csapattal ismét!