Kardos Norbert: Fárasztó volt, de megérte


Október 12-én került megrendezésre a Hungarian Quad Challenge soron következő futama, melynek Gyál adott otthont. Csapatunk quad szekciójának oszlopos tagja, Kardos Norbert is rajthoz állt ezen a futamon, ami a 2019. évi HQC sorozat utolsó versenye is volt egyben.

 

Szia Norbi! Hogy sikerült a felkészülés a versenyre?

- Sziasztok! Jó nagy szenvedés volt... Mivel már régen nem ültem motoron, (sajnos nem volt időm edzeni) így a verseny előtti hétvégén úgy döntöttünk, hogy elmegyünk edzeni. Az első kör után zörgő hangra lettem figyelmes a motorból. A verseny előtti hét szinte teljes egészében azzal telt, hogy hogy a hibát megtaláljuk. A blokkot többször szétszedtük, találtunk benne eltörve egy váltó fogaskereket, és egy hézagoló alátétet, de ez sem oldotta meg a problémát.
Aztán verseny előtti péntek estére összeállt a motor. Igazából nem tudva, hogy mi okozta a zörgő hangot, egy lapra feltettünk mindent és nekivágtunk!

 

Érdekes... És a versenyen hogy viselkedett a motor?

- Teljesen jól üzemelt! nem hallottam semmilyen hangot a blokkból.

 

Mesélj egy picit a versenyről.

- Az időmérőn 3 kört mentem, a 8. helyre sikerült kvalifikálni magam. A pálya nagyon homokos, és már az edzésen nagyon nagy gödrök voltak. Komoly kihívás volt ez mindenki számára... Aztán a quad edzés után jött az UTV szekció, ők is adtak a pályának.
A verseny során több holtpontom is volt. Ha figyelembe vesszük az edzés hiányát, jól bírtam a versenyt. Hamar sikerült felzárkóznom a mezőny elejéhez. Az 1. óra után már a 3. helyen voltam, és sikerült is itt célba érnem Oláh Tibi és Bajusz Gergő mögött, akik nagyon szép tempót diktáltak! Mögöttem Nyaka Zoli végzett, így sikerült az összesített pontállásban is előtte végeznem, és elhozni az év végi 2. helyet! Nagyon fárasztó volt, de megérte!

 

Köszönöm szépen Norbi! Kérek engedd meg, hogy a Speed Rally Team nevében gratuláljak az eredményeidhez. Csak így tovább!

- Én is köszönöm! Valamint köszönöm szépen Édesapámnak és Páromnak a rengeteg segítséget, és persze a partnereinknek is! Nélkülük ez nem sikerült volna.

 

Partnereink: