Versenyzők a Bázisról: Gáspár Krisztián


Riportsorozatunk következő állomásán a Bázis Szlalom kupa T3 és T4 kategóriájának jelenlegi 2. helyezettjével, Gáspár Krisztiánnal beszélgettünk.

 

Szia Krisztián! Kérlek mutatkozz be az olvasóinknak. Mióta versenyzel? Milyen versenyeken szoktál rajthoz állni?

- Sziasztok! Általános iskola hetedik osztályába jártam, amikor beleültem egy S 100-as Skodába! Azonnal megfertőzött a benzingőz. Azóta minden álmom, hogy versenyezzek, de az anyagi helyzetem nem tette lehetővé. A kisfiam születése után úgy éreztem, itt az idő… Versenyeznem kell! 
2018 nyarán vettem egy Opel Corsa-t, de nem sikerült vele rajthoz állni, mindig volt valami műszaki probléma... Elváltunk egymástól. Télen építettünk egy nagyon jó autót, a fekete 8 szelepes Corsa-t amivel ez év márciusában elkezdtem versenyezni. Próbálok minél több versenyen indulni, mert szeretnék fejlődni. A váci Laktanya Szlalom volt a kedvenc versenyem, de a Bázis Szlalomon és Kunmadarason is rendszeresen rajthoz állok.

 


Mesélj egy picit az autóról. Mit kell róla tudni?

- A jelenlegi autóm egy 1600 cm3-es Opel Corsa, melynek a motorja a legfrissebb mérés szerint 170 lóerő, amit Quaife dogbox 4.85 végáttétel, és lamellás sperr ad át az aszfaltnak.
Folyamatosan próbálom fejleszteni az autót, és nagyon sokat tanulok a többi versenyzőtől!

 

Jelenleg a T3 kategória második, és a T4 kategória második helyén állsz. Elégedett vagy az eddigi eredményeiddel?

- Az eredményekkel természetesen nagyon elégedett vagyok. Főleg, hogy ebben az évben kezdtem versenyezni! Szeretném megőrizni a második helyet mindkét kategóriában, remélem az autó is bírni fogja.

 

Hogy érezted magad a hétvégén? Hogy tetszett a pálya nyomvonala?

- A hétvégén nagyon jó versenyen vettünk részt, az eddigi legjobb nyomvonalon!! Gyors, változatos volt a pálya. Több versenyzővel beszéltem a hétvégén és mindenki dicsérte a nyomvonalat!
Aki időre autózott mindent megkapott ezen a pályán: kis ív, nagy ív, visszafordító, tempós kanyar, egyenes padlón, erdős rész. A Drifterek és akik „kilinccsel előre” autóznak (a nézők nagy örömére), szintén élvezték a sok jó kialakítású kanyart! Sok hátsókerék hajtású autót láttam gumi nélkül beérkezni a célba, tehát biztosan körbe rajzolták az íveket.

 

Mi a véleményed a szervezésről, és a Bázis Szlalom kupasorozatról?

- Nagyon profi a szervezés! Közel 100 rajtszám volt, és mégis gördülékenyen ment minden!
Majdnem percre pontosan, rajtidő szerint indultunk. A rajtelőkészítő nagyon jól működik, mindenki időben, tolakodás nélkül tud rajtolni. A kupasorozat minden benzinvérű rally szeretőnek lehetőséget biztosít a szervezett keretek közötti száguldásra! Nagyon tetszik, hogy nem csak az első három helyezett van díjazva, hanem az abszolút tizenötödik is kapott egy ajándékutalványt, sőt nyereményjáték is volt. Így tovább!

 

 

Krisztián, köszönön szépen a beszélgetést, és csak így tovább!

- Én is köszönöm! Illetve mindenkinek, aki csak egy biztató szóval is segítette a versenyzésünket, és természetesen a Feleségemnek, aki „kényszerített”, hogy megvegyem a jelenlegi autómat!