Dagonyáztunk a dobogóért


Fárasztó versenyen van túl Jánosa Ákos és Szőke Tomi, de megérte kitartani, hiszen a dobogó harmadik helyét kapták cserébe a Peugeot Kupában.

 

Nehéz volt a Mecsek Ralit teljesíteni?

- Annak köszönhetően, hogy csütörtökön rettenetesen esett az eső, igen rosszak voltak a pályák. Sokkal kevesebb rönköt használtak, mint az ezelőtti években, és ezáltal minden tő felhordásos volt. Ezért nem lehetett mindegyikbe csak úgy beleengedni, minden kanyarba bele is kellett nézni. Alapjában véve nem volt bajom a szakaszokkal, valószínű azért, mert szeretem az ilyen körülményeket. Persze mint mindig… most is kellett a szerencse, ami nem minden párosnak adatott meg, sajnos sokan kiestek. De összességében nekünk jól sikerült a verseny, mert második, harmadik, negyedik helyen autóztunk felváltva.

 

Elégedettek vagytok ez eredménnyel?

- Igen, mert végül a Peugeot Kupában harmadik helyen zártuk a Mecsek Ralit, aminek örülünk, most már viszont még izgatottabban várjuk az utolsó Nyíregyháza-Zemplén futamot. Agyalunk, hogy mit tartogat vajon számunkra a folytatás, de nem lehet előre tudni, hogy melyik páros fogy el így a szezon végére, és ki az, aki most fog megtáltosodni. Mi szeretnénk az utóbbi csoportba tartozni, de nem hiszem, hogy reszkírozni fogunk. Most már biztos mindenki elővette a matekot, így mi is számolgattunk, hol állunk jelenleg, kellenének a pontok még mindig, de a célba érés fontosabb. Egy verseny…és minden eldől.

 

Jöhet az utolsó küzdelem a Zemplénben?

- Fejben valóban már a következő versenyen vagyunk, biztos klassz lesz, szeretnénk jó szájízzel zárni az évet. Tavaly már belekóstolhattunk. Nagyon nehéz verseny volt, ahol próbáltunk folyamatosan javítani az időnkön. Két defekttel a hátunk mögött sikerült célba érni és második helyen végezni, az szép eredmény lenne idén is, viszont tudjuk, hogy hatalmas csaták lesznek a nyíregyházi futamon, mindenki küzdeni fog a végsőkig. Mi is, de az idei kár után nem megyünk bele felesleges helyzetekbe.

 

 

Reklámpartnereink:

D Safety Engineering & Consulting Kft. - Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás; Aluschlosser Kft. - Alumínium nyílászáró szerkezetek gyártása; Artiger Kft. - Töltőállomás üzemeltetés; Bánka Transport - Közúti árufuvarozás; Kamiker Kft. Nyomda; ConTruck Kft. - Tengeri konténerszállítás; Asonáj 2003 Kft. Munka, - Tűz, - Környezet, - Védelmi Kft.; Tétény-Ker Kft. - Épületgépészet, Medito Kft. - Játék nagykereskedelem; CSMBT. Kft. - Fémmegmunkálás; Luxor-Szinter Kft. - Porfestés-Szemcseszórás; Triskelion Group Kft - Autóalkatrész Kereskedelem; Duna Logistic Kft. - Szállítás, Raktározás; ECS Hungary Kft. - Építőipari kivitelezés; Várkörnyéke Kft. - Építőipari kivitelezés; HK Trans Kft. - Ömlesztett áruszállítás; HSC Motor Kft. - Mezőgazdasági Gépek; Berti-Klaus Kft. - Közúti áruszállítás; Szatmári Kft. - Épületgépészet; Consult Team Kft.; Ferro Press Kft. - Fémipari szolgáltatás; Signal Print Kft. - Nyomdaipar; GPR & PARTNERS Kft. - Tanácsadás; Decran Hungary Kft. - Húsfeldolgozás; Ecover Global Trade Kft. - Húsfeldolgozás; Ali-Transport Kft. - Áruszállítás; Pedro 2006 Kft. - Áruszállítás; MaRo CAD Kft. – Egyedi kiállítási standok kivitelezője; Sikoplast Recycling Kft. – Speciális gép gyártása; Belcor Trade Service Kft. – Élelmiszer gyártás; Simon Zoltán e.v.;

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István