A dobogó tetszene legjobban


Megindul a Mecsek Ralira Kurtos Róbert és csapata. Dobogós helyezésre vágynak Fridrik Gergőék, ha már ilyen sokat kell utazniuk egy futam miatt.


Kocsi egyben, támadtok Pécsen?

- Még nem vagyunk teljesen kész, de hadra fogható lesz a kocsi. Új váltó, új hátsó difi, és új beállítást is kap még. A múltkori versenyen az utolsó gyorson szétreccsent a difink, nagy szerencsével célba értünk. Kipróbálni még nem volt időm, gurulni kell pár métert, aztán én már indulok is Pécsre, a csapat pedig jön utánunk. A dekorra nem is igen lesz idő, pedig kicsit viharvert, de majd Nyíregyházára kicsinosítjuk a verdát, mégiscsak egy ERC lesz – nevet Robi.

 

Mondj egy szakaszt, amit nem kedvelsz a Mecsekben!

- Nincs bajom a mecseki pályákkal, amelyiket meg nem szerettem az most nincs benne. Az orfűi nem volt a zsánerem. Mindegyik szakaszon versenyeztünk az elmúlt években. Ha tudunk egy jó itinert írni, akkor reményeink szerint minden oké lesz. Ami vicceskedhet velünk, az az őszi időjárás, de elméletileg ragyogó napsütésben autózhatunk. A pálya száraz legyen, a többi nem számít, megpróbáljuk tolni neki, de elsődlegesen ott akarunk lenni a célban.

 

A Micu múltkori bajságát sikerült orvosolni?

- Reméljük, mert semmi kedvünk az osztóművel és a fékpedállal sem szenvedni, elég volt Ózdon. Rengeteg idő lehet azzal veszíteni, hogy forgunk, mint a ringlispíl. Szóval az úton akarunk haladni, és azt is gyorsan. A hajtásunk és a fék is megjavítva, bízunk a technikában, meg magunkban is, másképp ezt nem lehet csinálni.

 

1-2-3, mindegy melyik helyezés?

- Jó lenne ismét a dobogós helyek valamelyikét megszerezni. Eddig össze tudtuk hozni minden futamon, most is ez a cél lebeg a szemünk előtt. Remélem, hogy most már az autó úgy fog működni, hogy nem hátráltatja, hanem segíti a terveinket. Mert idén is folyamatosan ott volt a technika ördöge a közelünkben, de Fortuna felülkerekedett a kis mocskon, így szerencsésen célba értünk, akkor is, amikor azt gondoltuk ki kell állnunk. Állandóan erőhiánnyal küzdöttünk, és ha nincs lóerő, akkor semmi nincs. De lesz lóerő… és bízunk a dobogóra jutásban is.

 

Reklámpartnerünk:

East Motorsport; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; ZRP Építőipari Kft.; DREXLER TRAFFIC Bt.; Fakitermelő és Feldolgozó Kft.; New Foam System Hungary Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István