Versenyzők a Bázisról: Flekács László


Szeretnénk egy picit nagyobb hangsúlyt helyezni a mezőkövesdi Bázis Szlalom kupa sorozatunk versenyzőinek bemutatására, ezért egy új riport sorozatot indítottunk. A második részben Flekács Lászlót ismerhetitek meg közelebbről.

 

Szia László! Mutatkozz be kérlek néhány mondatban. Mióta versenyzel? Milyen versenyeken szoktál rajthoz állni?

- Sziasztok! Flekács László vagyok, 24 éves. Gyermekkoromban fertőződtem meg az autósporttal a keresztapám által, aki azóta is segíti az utamat az autóversenyzés világában.
17 éves voltam, amikor az első sprint versenyen rajthoz álltunk az unokatesómmal közösen épített Ladánkkal. Később egy jóbarátom segítségével én magam is volánhoz ülhettem, különböző „bokorugratókon”.
Aztán 3 évvel ezelőtt jött az áttörés: sikerült vásárolni egy BMW-t, amivel azóta is koptatom a gumikat. Indultam vele drift versenyeken, és sok-sok szlalom versenyen is.

 

Mit kell tudni az autóról? Azon kívül, hogy BMW. :)

- Az autóm egy 1993-as évjáratú, 2800cm3-es BMW E36. Gyárilag 193LE, bízom benne, hogy még mindig tudja ezt a teljesítményt.
Ezt az autót használom a mindennapokban is, ezért kiemelten fontos számomra, hogy jó műszaki állapotban legyen. Erre mindig gondosan odafigyelünk a Barátaimmal!

 

Mi véleményed a kupa sorozatról?

- Ezt a kupa sorozatot nagyon jónak találom! Ezek azok a versenyek, ahol bárki, bármivel el tud indulni. Legyen szó a családi Suzukiról, vagy egy homológ versenyautóról, itt mindennek és mindenkinek meg van a kategóriája, ami szerintem nagyon jó dolog!
Örülök, hogy komoly hangsúly van fektetve az utánpótlásra!

 

 

Jelenleg fölényesen vezeted a Széria kategóriát, és az S5 kategóriát is. Mit gondolsz, mennyire stabil ez a pozíció? A hátralévő 3 versenyen elég ha végig gurulsz, vagy oda kell tenned magad?

- Nagyon szeretném az év végi bajnoki címet megszerezni a széria kategóriában, de még nagyon sok minden változhat a 3 verseny alatt! Megpróbálom a maradék versenyeken a maximumot kihozni magamból és a kocsiból is!

 

Köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert neked a következő Bázis Szlalom versenyeken!

- Köszönöm szépen! Illetve szeretném megköszönni a rengeteg segítséget a Barátaimnak! 
Nélkülük sehol nem lennék!