Versenyzők a Bázisról: Szegedi Szabolcs


Szeretnénk egy picit nagyobb hangsúlyt helyezni a mezőkövesdi Bázis Szlalom kupa sorozatunk versenyzőinek bemutatására, ezért egy új riport sorozatot indítunk. Az első részben Szegedi Szabolccsal (Disznó) beszélgettünk.


Szia Szabolcs! Kérlek néhány mondatban mutatkozz be. Mióta versenyzel? Milyen versenyeken szoktál rajthoz állni? Mit jelent neked ez a sport?

Sziasztok! Szegedi Szabolcs vagyok, 18 éves. Autószerelőnek tanulok és hobbi szinten driftelek.
Közel 3 éve versenyzem, leginkább Mezőkövesden szoktam indulni, mert közel van. Szeretünk ide járni, mert nagyon színvonalas versenyeket szervez a Speed Rally Team, mindenki nagyon segítőkész.
Voltunk már Máriapócson, (ez a személyes kedvencem a pálya szempontjából) Kunmadarason, Tökölön, illetve Kalocsán is. Első sorban drift versenyeken próbálok jeleskedni, de az előző salak versenyen, ahol rajthoz álltam, sikerült az 1. helyen zárni a 2000 köbcenti feletti kategóriában.
Számomra ez a sport jelenti a kikapcsolódást, és rengeteg élvezetet nyújt. Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok embert ismertem meg ezáltal.


Mesélj egy picit az autóról. Mit kell tudni róla, azon kívül hogy BMW?

Az autó (becenevén Disznó) egy 25i no vanos blokkot rejt, amin írt program van. Elméletileg 213 lóerővel gazdálkodom. Természetesen az elengedhetetlen 4.45-ös rövid hegesztett difi, és 2 db egyedileg készített csonkállvány, ami a megfelelő kormányszög elérése érdekében készült.
Természetesen a hidraulikus kézifék is megtalálható az autóban. Mindkét oldalon 1-1 kagyló ülés van, és 4 pontos biztonsági övek gondoskodnak róla, hogy ne essek ki kanyarban az autóból.
A jövőben tervezünk autót váltani. Elképzelhető, hogy eladó lesz az egész autó, de ez még a jövő zenéje.


Kik képezik a csapatodat? Kikre számíthatsz a versenyeken?

A családom, a barátnőm és a barátaim rengeteget segítenek a versenyek alkalmával. Édesanyám a csapat étel ellátását oldja meg tökéletesen, Édesapám a csapatfőnököm, és egyben a rendezvény gumisa is. Szóval nem csak én számíthatok rá a versenyeken, hanem a gumizás terén minden versenyzőtársam.
Nélkülük nem lenne lehetőségem versenyezni, ezért óriási köszönettel tartozom nekik!


Mi a véleményed a Bázis Szlalom verseny sorozatról? Szükségesnek tartod az ilyen jellegű versenyeket, gyakorlási lehetőségeket?

Nagyon jó ötletnek tartom ezt a sorozatot, nagy szükség volt már erre, főleg Borsodban.
 

Mi a véleményed a helyszínről és a szervezésről?

Végre hasznosítva van mezőkövesdi repülőtér! A szervezés pedig nagyon profi!
Nem hiába, Fodor Krisztián és a Speed Rally Team komoly tapasztalattal rendelkezik az autósport események szervezésében / bonyolításában.


Volt a sorozatban eddig olyan futam, ahol nem álltál rajthoz?

Igen, sajnos 2 futamot ki kellett hagynom családi okok miatt. Ha lehetőségünk van rá, mindig ott vagyunk! Ott leszünk október 12-én is, a soron következő futamon.


Szabolcs, köszönöm szépen a beszélgetést. És ahogy mondani szokás: csak kilinccsel előre!

Én is köszönöm a lehetőséget!