Hibjánék újra az első háromban


Az Ózd-Salgó Rali újabb élményekkel ajándékozta meg Hibján Jocit és Szollár Csabit. A srácok küzdöttek a meleggel, a gumiválasztással, de végre célba értek. Kitartásuk jutalma az RC4 kategória 3. helye. 

 

Végre sikerült célba érkeznetek?

- Igen, így van. Szerencsére minden rendben volt, technikai problémák nélkül autózhattunk Hálistennek. Végig kiválóan működött a kocsi, nagyon szépen és jól tette a dolgát. Igazából a verseny sikeres teljesítése volt a célunk, illetve versenykilométert gyűjteni. Nem mondhatnám, hogy gyorsak voltunk, de a Peugeot az tényleg jól vizsgázott. Össze kell még szoknunk, mert még bőven van mit tanulnunk a Peugeottal kapcsolatosan és Csabival egyaránt. A harmadik közös futamunkon után nem is mondhatnék mást, mint azt, hogy idő kell ahhoz, hogy mi és a kocsi is eggyé váljunk, egy rugóra járjon az agyunk. Ezen vagyunk, sikerülni fog. Jó hangulatban telt a hétvége, örülünk az RC4 kategória 3. helyének.

 

Favorit maradt a királdi körgyors?

- Nem teljesen új pályákkal kellett szembenézni, mert valamilyen formában réges-régen voltak már ezek, jó volt újra autózni rajtuk. A Domaháza annyira nekem nem tetszik, viszont a Királd…naaa az igen, nem véletlenül kedvenc sokak számára. Nagyon gyorsak voltak ezek a szakaszok, iszonyat tempókat mentünk mi is és a többi versenyzőpáros is.  

 

Félre tudtad tenni a múltat… és a versenyautón kívül hagyni mindent rajt után?

- Megtettem, amit lehetett, de úgy gondolom eléggé biztonságira mentem. Nyilván nehéz azt mondani, hogy „helló itt vagyok adjunk neki”, tehát nem úgy nyomtam, ahogy szeretném, de most ezt a feladatot kaptuk, kevésbé feszegetni a határokat. Elégedett nem vagyok, viszont kárpótol a céldobogó és a megszerzett pontok. Azt teljesítettük, amit terveztünk. Tapasztalatot, kilométereket, pontokat gyűjteni…ezt összehoztuk.

 

Innen szép nyerni… azt mondják ugye?

- Igen, ha nem is idén, mert mi már jövőre építkezünk inkább. A maradék versenyeken megpróbálunk még kiegyensúlyozottabban küzdeni, ami segít majd átlendíteni minket ezen a jelenlegi holtponton, és a következő szezonban újra nekilendülünk. Persze azért készülünk a hátralévő futamokra is, a Mecsekre és a Nyíregyháza Ralira.

 

 

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Tuning Show Kft.; Hungaro Hause Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyMedia.tk / Orehóczki Kinga