Molnár István: Helyezéssel nem számolunk


A hétvégén kerül megrendezésre a Steelvent Ózd Rally, ahol az ORC mezőnyében próbálja majd terelgetni a Mitsubishi Lancer EVO -t a Molnár István – Fekete Zsolt páros. Zsolt viszonylag régen ült versenyautóban, így biztosan nem lesz könnyű dolguk a srácoknak!

 

Sziasztok! Pisti, ismét eltelt egy év, és ismét Steelvent Ózd Rally. Ha jól emlékszem, tavaly ilyenkor álltatok először rajthoz az EVO-val. Sokat változott az autó az elmúlt 1 év alatt?

- Sziasztok! Valóban, tavaly épp az Ózd-Salgó Rally-n debütált az autó. Nagyon sokat változott azóta, igyekszünk folyamatosan fejleszteni, de így sem egyszerű lépést tartani az ORC mezőnyével. Komoly autók vannak, komoly pilótákkal. A legutóbbi fejlesztés a fékeket érintette, illetve a belső térrel is foglalkoztunk egy picit. "Versenyautósabb" lett a versenyautó.

 

A jobb 1-ben ismét Fekete Zsolt diktálja az itinert.

- Igen, Zsolttal fogunk rajhoz állni. Sajnos az elmúlt 1 évben nem tudtunk együtt menni, így ismét össze kell picit szoknunk, de nem lesz probléma.


Zsolt, lesznek számodra teljesen új gyorsasági szakaszok?

- Igen, ilyenek Hangony - Domaháza, illetve a Mátrakeresztes - Mátraszentimre. Tavaly az első királdi gyors etap volt, a második körre pedig már nem értünk oda a technikai problémák miatt. Így mondhatni, hogy számomra az is új lesz!


Melyik a kedvenc gyorsaságid?

Zsolt: Domaháza - Zabar a kedvencem. A királdi szakasz az egyik legrosszabb minőségű, rettentően dobál, ráz. Ott biztosan jobban oda kell figyelnünk minden apróságra!


Pisti, neked melyik gyors fekszik igazán?

- Nehéz ezt így megmondani. Talán, ha választani kellene, akkor Cered az, amit szeretek. De nem igazán a szívem csücske. Valahogy sosem sikerült igazán jól menni ott.
 


Sikerült megfelelő itinert írni?

- Zsolt: Azt gondolom, hogy igen. Sok időt fektetünk az itiner írásra, igyekszünk minden apróságra figyelni.

- Pisti: Próbálunk az itiner írás során is felkészülni minden eshetőségre, aztán majd a versenyen meglátjuk, hogy miként sikerült!


Pisti, tudtatok tesztelni?

- Sajnos most sem tudtunk tesztelni. Az ózdi prológ lesz a teszt számunkra!


Milyen helyezéssel lennétek elégedettek?

- Pisti: A célunk, hogy átguruljunk a cél dobogón! Nincsenek helyezési elképzeléseink, szeretnénk technikai problémák nélkül befejezni a versenyt! 1 éve nem mentünk együtt, vissza kell szoknunk egymáshoz és az autóhoz is!


Köszönöm szépen a beszélgetést, és mindent bele srácok!

- Köszönjük szépen!

 

Reklámpartnereink:

STRAPA PACK Kft., Király-Szerszám Kft., Dr. Marcus, MOLVI Trade Kft., Keve-Land Kft., Hotel Hollókő, Igol kenőanyagok, Pet-Pack Kft., Copy n More Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Salker Kft.