Szőke András: Ez az életünk, nem adhatjuk fel!


Sajnos a Szőke András - Szőke Nikolett párosnak most sem sikerült elérni céljukat: a Székesfehérvár Rallye-n (technikai probléma miatt) ismét kiállni kényszerültek.


Szia András! Nagyon vártad már ezt a hétvégét, hiszen hónapok óta nem ültél versenyautóban.

- Sziasztok! Igen, nagyon nagy kedvvel indultunk neki a versenynek! Sajnos már pénteken látszott, hogy nem lesz könnyű dolgunk!


Már pénteken kezdődtek a problémák?

- Igen, sajnos a pályabejáró autónk estére már nem akart beindulni, így szombaton egy másik autóval voltunk kénytelenek felírni a szakaszokat.
Ha ez nem lett volna elég, szombaton a gépátvételre menet, a kanyarokban már éreztem, hogy „darált” a Honda! (Rázkódott a féltengelytől az egész kasztni.) Na, itt teljesen elment a kedvünk az egésztől. Mintha leforráztak volna minket… Ez egy teljesen új, csináltatott, egyedi féltengely volt. Ráadásul teszteltük is, és semmi probléma nem jelentkezett. Próbáltak nyugtatni a barátaink és a családunk, hogy ettől még sikerülhet befejezni a versenyt, ne adjuk fel!


Sikeresen el is rajtoltatok az első gyorson.

- Igen, mert az első gyorsra menet aztán semmi rendelleneset nem tapasztaltunk. Jó kedvvel vágtunk neki, ennek sikerülnie kell!
Aztán jött a fekete leves: a 8. km környékén a féltengely ismét cserben hagyott minket! A változatosság kedvéért most a belső csukló esett szét. Sikerült legurulnunk a pályáról, de ott már tudtuk, hogy számunkra ez a verseny is véget ért…


Hogyan tovább?

- Jelen pillanatban nem tudjuk, hogyan tovább… Úgy indultunk el ezen a versenyen, ha most sem sikerül, akkor ennyi volt! Ami nem megy, nem kell erőltetni.
Persze azért a lelkünk mélyén érezzük és tudjuk, hogy nem adhatjuk fel! Ez az életünk, és nyilván jó pár ember röhög rajtunk, hogy ennyit szerencsétlenkedünk. Szeretnénk újra átélni azt az érzést, amikor kupával a kézben távozunk a versenyről!


Akkor egyelőre nem tudod, hogy mikor álltok ismét rajthoz?

- Most még sajnos nem tudom megmondani, hogy mikor indulunk legközelebb.
Volt róla szó, hogy összerakjuk az autót, és amatőr versenyeken teszteljük az idén. Sok még a nyitott kérdés, meglátjuk!


Köszönöm szépen András, és ne adjátok fel!

- Én is köszönöm!

 

Reklámpartnereink:

Pet Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Jász és Jász Kft., Golf Kft., Fun Carter Kft., T+F Kft., GNSZ Kft.