Nem lehetetlen, de nagy falat


Idén Hibján Joci és Szollár Csabi elsődleges szempontja a célba érés volt. Ezt továbbra is szem előtt tartják, de a Székesfehérvár Ralin szeretnének gyorsulni.

 

Készen álltok a fehérvári futamra?

- Igen, minden oké, már számoljuk a napokat. Váltó és kuplung revíziót kapott az autó, illetve az általános dolgokat mindig átnézzük. A kocsi nagyon jól állja a sarat, hihetetlen milyen élvezet vele versenyezni. De igazából még csak két futamot teljesítettünk, tehát annyira nem szabad elkopnia, hogy nagyobb gondok merüljenek fel. De azért szeretjük átsimogatni minden csata előtt. Még egy kicsit össze kell pakolásznunk, fejben összerakni magunkat, fölállítani a stratégiát és hajrá.

 

Mi lesz a stratégiátok?

- Eddig kicsit biztonsági autózásunk volt, most viszont szeretnék már picit gyorsulni. Nyilván mindig a biztos célba érés az alapelvem, hogy okosan, stabilan és szépen, megfontoltan haladni előre. Viszont eljött az idő, hogy várom magamtól az eredményt ennyi kilométer után. Szeretnék kilépni ebből a stagnálásból, ha jobb helyezésre vágyunk, akkor meg kell lépni a nagyobb kockázatot érte. Sajnos tesztelni nem fogunk tudni, pedig jó lett volna, de nem fér bele a zsúfolt hétköznapjainkba.

 

Átböngészted az időtervet?

- Nagyjából. Pénteken megindul a csapat a versenyre, szombaton lesz egy gyorsasági szakasz, amit megismétlünk háromszor, aztán Superspeciál. Vasárnap pedig három gyors váltakozik, három körön át, amiből talán egy tűnt újnak számomra. Szeretem a fehérvári futamot, de a szombathelyit még jobban szerettem volna, sajnálom, hogy elmaradt. Természetesen mindig örülünk, ha versenyezhetünk, és épp ideje újra beülni a Peugeotba.

 

A biztonsági autózás kevés a Peugeot Kupában?

- Szerintem igen, de ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. Továbbra is nagyon erősnek gondoljuk a mezőnyt, nehéz feladat áll előttünk és azok előtt is, akik szeretnék kicsit előrébb küzdeni magukat. Nem lehetetlen, de nagy falat. A biztonsági autózás kevés ahhoz, hogy kiemelkedő helyen végezzen bárki. Aki bevállalja, annak tudnia kell mit kockáztat. Nehéz döntések ezek, mert mindig ott az adott pillanat hevében okosan és gyorsan kell reagálni, ami sosem volt egyszerű és nem is lesz.

 

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Garlas Ms Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyFeeling