Nem fognak spiccen menni Miskolcon sem


A miskolci futamra hasonló célokat tűzött ki Hibján Joci és Szollár Csabi, mint Egerben. Szárnypróbálgatás, fejlődés, begurulni a célba.


Támadásra kész a Hibján – Szollár kettős?

- Persze, készen állunk. Átnézegettük az általános dolgokat a kocsin, a szíjakat lecseréltük, mert találtam rajta egy kis sérülést, de ez amúgy is gyengéje. Ezen kívül már csak a szokásos simogatás jár neki. Mi is tudtunk kicsit pihenni az ünnepek alatt, úgyhogy bízunk a legjobbakban.

 

Mindenre jutott idő a hosszú hétvégén?

- Majdnem mindenre. Nagyon szerettünk volna menni a kocsival a miskolci futam előtt, de most sajnos nem jött össze a tesztpálya foglalása. Így marad a B verzió, hogy továbbra is élesben próbálgatjuk a kocsit, valamint, hogy mit tudunk mi kihozni belőle. Megbeszéltük Csabival, hogy látjuk az autóban a lehetőségeket, de közel sincs kiautózva belőle, ami benne van. Össze kell még szokni, és magunkhoz képest figyelni a javulást, és minél jobban kiküszöbölni a hibáinkat.

 

Sikeres célba érés a terv?

- Az Eger Ralihoz hasonlóak az elképzeléseink, ahol első nap elkaptuk a fonalat, másnap pedig, ha kis lépésekben is, de előrébb tornáztuk magunkat. Most Miskolcon pedig az előző versenyhez képest szeretnénk javulni. Érzésre megyek, hogy lássam az összhang mennyire változik majd köztem és a Peugeot között. Az előrelépés az elsődleges szempont a Miskolc Ralin is, ha elindulunk pozitív irányba, akkor, minden oké.

 

De rajta lesz a szemed a többieken?

- Mivel mi jelen pillanatban szárnyainkat bontogatjuk, nem is akarom magunkat viszonyítgatni másokhoz. Eljön reméljük annak is hamarosan az ideje, de most csak magunkkal foglalkozunk, és próbálunk felcsatlakozni a többiek mögé. Úgy gondolom, hogy mindenki megtalálta már az első futamon a számára veszélyes ellenfeleket, és ez csak tovább fog erősödni, ahogy mindenki egyre több versenykilométert gyűjt.

 

Felkészültetek az egynapos feszített tempóra?

- Reméljük, igen. A pályákat kiírás alapján jártuk biztos valamelyik irányból, nem hiszem, hogy ismeretlen bárki számára. Illetve a Bükkszentlászló – Bükkszentkereszt szakaszon küldtem ki egyszer a Citroent, ahonnan nézői segítséggel jöttünk ki. Ilyet most nem szeretnénk semmiképpen. Próbálunk gyorsan menni, de mégis megfontoltan, mert egy igen hosszú nap fog előttünk állni, ahol végig helytállni, inkább mentálisan megterhelő, mint fizikálisan. Az időjárás, ami még megviccelhet minket.

 

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga-Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Garlas Ms Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: RallyFeeling