A legjobb formájukat szeretnék hozni


Az újdonsült kettős, Kurtos Robi és Fridrik Gergő izgatottan várja a Miskolc Ralit. Nyílt titkuk, hogy szeretnének még jobb helyezést elérni, mint Egerben, a harmadik helyet szívesen elcserélik egy elsőre.


Már tréleren a kocsi?

- Igen, mert most jöttünk vissza Sárospatakról egy rendezvényről, ahol ki volt állítva egy gimnáziumban a Mitsubishi. Kicsit ismerkedtek vele a fiatalok. Amúgy a kocsival nem sok mindent kellett most sem csinálni, kapott egy új osztóművet, ami azért mégis elég, ha a perselyt nézzük – nevet Robi. Próbáljuk majd a legjobb tudásunkat elővenni, hogy ezeken a pályákon is eredményesek legyünk. Én már olyan régen versenyzek, nem igazán vannak olyan részek, ahol nem mentem, vagy erről, vagy arról. Jó verseny lesz, remélhetőleg jó szájízzel és sok ponttal távozunk majd.

 

Mennyire lesz szerinted izzasztó a Miskolc Rali?

- Még nem versenyeztünk így, hogy egynapos futamon ennyi gyorsasági kilométert kell autózni, de most ezt is kipróbáljuk. Szerintem nem lesz fárasztóbb, mint egy Eger, ahol olyan etapokat mentünk, és olyan helyeken, hogy igazából az sem volt egyszerűbb. A versenykilométer valamivel kevesebb, de aki szeret ralizni, az örül, hogy ott lehet és csinálhatja. Meglátjuk, majd a végén elmesélem mennyire fáradtunk el.

 

Mégis hogyan hangolódtok az egynapos, 12 gyorsos, 155 km-es versenyre?

- Természetesen próbálunk felkészülni a váratlan helyzetekre, mint például egy defekt, ezért két plusz kerékkel megyünk majd ki. Négy gyors után lesz szerviz, ha menet közben van valami, azt meg kell oldanunk, hogy tudjunk menni a következőre és bejussunk a szervizbe is. A gumikérdést is körbejártam, és az új fejlesztésű Pirellik, amiket használni fogunk, többen teszteltek vele, és jól viselkedett. Nem szakadt ki az oldalfala, vagyis jobban bírja a gyűrődést, a murvás, köves részeken. Az időjárásról meg beszélhetünk akármennyit, nem vagyunk rá hatással, ezt egyszerűen csak el kell engedi, ahogy esik, úgy puffan. Aggódni, amibe nincs beleszólásod, ugyan minek.

 

Lesz dobogós hely, mint múltkor?

- Reméljük. De ha nem harmadik, hanem mondjuk elsők lennénk, annak kifejezetten örülnénk. Mégsem mondhatom, hogy utolsó helyen szeretnénk végezni, mindenki első akar lenni, csak nem mindenki mondja ki. Mi mindig így indulunk el, csak nem mindig azt dobja a gép, amit eltervezünk. A rali már csak ilyen.

 

Reklámpartnerünk:
East Motorsport; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Perla-X Kft.; Jancsika; ZRP Építőipari Kft.; DREXLER TRAFFIC Bt.; Fakitermelő és Feldolgozó Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István