Hrutka Dávid: Nehéz, de nagyszerű verseny volt


Hrutka Dávid (a Speed Rally Team quad versenyzője) kiváló eredménnyel teljesítette élete első nyirádi versenyét, ahol az eső miatt nagyon nehéz dolguk volt a versenyzőknek.

 

Szia Dávid! Hogy érezted magad a múlt hétvégén megrendezett Racing Stars 1. futamán? Milyen hangulatban telt?

- Sziasztok! Alapvetően nagyon jól éreztem magam ezen a futamon is. Már szombaton a helyszínre érkeztünk, így volt lehetőségem látni a pályát kívülről. Az első benyomásom az volt, hogy biztosan nem lesz könnyű dolgom, hiszen esett az eső. Ráadásul az előrejelzés szerint a verseny napjára is eső volt várható. Sajnos erős fogfájással küzdöttem szombaton, de másnapra alább hagyott, és nyugodtan tudtam versenyezni.

 

Ez volt az első alkalom, hogy rajhoz álltál ezen a nagy múltú pályán. Hogy tetszett? Mi a véleményed róla?

- Valóban most versenyeztem először ezen a pályán. Úgy érzem, hogy elég hamar tudtam alkalmazkodni a pályához és a nyomvonalához. Nagyon technikásnak tartom! Száraz körülmények között még inkább élvezhető lehet.

 

A pálya nyomvonala miatt azt gondoltad, hogy sok előzésre lesz lehetőség. Valóban így volt?

- Abszolút. Amit tippeltem, az be is jött. Az esős körülmények miatt nagyon oda kellett figyelnem minden pillanatban, hiszen egy kis hiba, és vége is a versenyemnek.
A pálya néhány szakaszán könnyen lehetett előzni, - szélesebb volt a pálya - így be tudtam "szúrni" rögtön a másik mellé. Ezáltal is nagy csaták voltak. Minden elismerésem azoknak a versenyzőknek, akik hiba nélkül tudták abszolváni ezt a futamot!

 

Kikkel csatáztál?

- A tavalyi ellenfelem, Pribitek Csaba is részt vett ezen a versenyen, vele csatáztam a legtöbbet.

 

Volt valamilyen technikai problémád?

- Szerencsére semmilyen technikai probléma nem merült fel, a motorom tökéletesen működött!

 

Milyen eredménnyel sikerült zárni a hétvégét?

- A verseny 3 futamból állt. Az első kettőt meg tudtam nyerni, az utolsóban pedig a 2. helyen sikerült végeznem. Összesítésben az Open kategória 1. helyével zártam a hétvégét! Igazán nehéz, technikás, de nagyszerű versenyen vagyok túl!

 

Köszönöm szépen a beszámolót, és gratulálok az eredményhez!

- Én is köszönöm! Valamint szeretném megköszönni Keresztapámnak, Édesanyámnak, és Krisztiánnak a rengeteg segítséget!

 

Reklámpartnereink:

Jász és Jász Kft., Fémtiszta Kft., Pet-Pack Kft.