Molnár István: Minden a tervek szerint alakult


Molnár István és Bárdos Péter az elvárásoknak megfelelően teljesítette a 2019-es szezon első futamát, az Eger Rallye-t: célba értek az EVO-val.


Szia Pisti! Hogy éreztétek magatokat a szezonnyitó futamon?

- Sziasztok! Azt kell mondjam, egy igazán jó hangulatú versenyen vagyunk túl! Kegyes volt hozzánk az időjárás is, a technika is jól muzsikált.


A kategória 5. és az abszolút 21. helyére sikerült behozni a gépet. Elégedett vagy?

- Abszolút elégedett vagyok! Nekünk most az volt a cél, hogy minél többet menjünk az autóval, gyűjtsük a kilométereket. Ezt a célt sikerült is maradéktalanul teljesítenünk.


Melyik volt a kedvenc gyorsasági szakaszod?

- Egyértelműen a Mátraalmás - Szuha - Parádsasvár. Sokan megjegyezték, hogy vállalhatatlan minőségű volt a burkolat, nagyon sok helyen iszonyatos felhordásokkal. Ez részben igaz is, nagyon oda kellett figyelni. Sajnos én is többször óvatosabban mentem a kelleténél, de ez talán megbocsájtható most.
Nagyon tetszett még a Sirok - Egerbakta szakasz is, talán az feküdt a legjobban! Sajnos több gyorsasági szakasz etap lett, sok volt a bukás. Persze ne felejtsük el, hogy ilyen a rallye, ez pedig a szezonnyitó futam volt!


Több versenyző is panaszkodott a szervizparkra, illetve inkább a parknak kialakított területre...

- A szervizpark kategórián aluli volt! Közel sem hozta azt a színvonalat, amit az ORB/ORC mezőnye megkövetelt volna! Minket például egy olyan helyre osztottak be, ahol a 30 perces szerviz alkalmával több mint 10 percet vett igénybe, amíg felemeltük az autót. Egyszerűen elsüllyedtek a bakok a nedves, füves területen! A tavalyi, piactéren kialakított parc ferme sem volt jó, de ez a mostani... Nem méltó egy ilyen rendezvényhez!


Sajnos nem tudtam részt venni a versenyen, de a videókon és a fotókon látszik, hogy viszonylag sok néző volt a pályák szélén.

- Igen, valóban sokan voltak! Óriási feeling így versenyezni, hogy látod a többszáz szurkolót a gyorsasági szakaszokon! Ez a látvány mindig doppingolja az embert, abszolút jó hatással van a teljesítményre!


Az autó végig bírta. Ez azt jelenti, hogy végre stabil a technika?

- Az autó nagyon jól muzsikált, nem volt gondunk vele. A végére elfogyott a turbó, és a fékek is kevésnek bizonyultak, erre megoldást kell találnunk a jövőben. Talán egy komolyabb, komplett fékrendszer lenne az ideális.


Bárdos Peti?

- Peti hozta a tőle megszokott, profi teljesítményt! Kiválóan tette a dolgát, mint mindig.


Következő verseny, ahol rajthoz álltok?

- Sajnos a Miskolc Rallye egészségügyi okok miatt nekünk kimarad, aztán meg Szombathely jönne... Az is kérdéses, hiszen az egy murvás verseny, ahhoz át kell építenünk a teljes futóművet. Meglátjuk...
 

Köszönöm szépen Pisti!

 

Reklámpartnereink:

Pet-Pack Kft., Copy n More Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Salker Kft., Strapa Pack Kft., Dr. Marcus, Király – Szerszám Kft., Molvi Trade Kft., IGOL kenőanyagok, Hotel Hollókő, Keve Land Kft.