Szügyi Dávid: Többet kell edzenem


Szügyi Dávid is részt vett a múlt hétvégi Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokságon, melynek Esztergom adott otthont. Dávidnak ez volt idei első versenye, ráadásul egy számára teljesen új motorral állt rajthoz.

 

Szia Dávid! Nagy fába vágtad a fejszéd, hiszen rajthoz álltál a hétvégén megrendezett Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokságon. Hogy érezted magad a rendezvényen?

- Sziasztok! Nagyon tetszett maga a rendezvény! Ott voltak a barátaim és az egész csapat, szurkoltak nekem. Tényleg jól éreztem magam.

 

Ez volt az első alkalom, hogy a KTM-el versenyeztél. Hogy érzed, milyen a gép?

- Teljesen más, mint a Yamaha. Nagyon sok beállítást nem sikerült eltalálnunk, ezért a motor sem úgy viselkedett, ahogy szerettem volna. Az első futam nagyon gyengére sikerült, aztán a második már picit jobb lett.
 

Milyen volt a pálya?

- A pálya nagyon váratlan volt számomra, keményebb talajra számítottam. Roppant nyomvályús lett a futamok alatt, ez nagyon fárasztóvá tette az egyébként is nehéz versenyzést.

Fizikailag hogy bírtad a megterhelést?

- Nagyon elfáradtam a végére, ez sajnos látszik is az eredményen. Nagyon sokat kell még mennem a motorral, és edzeni, edzeni, edzeni!
 

Van lehetőséged tesztelni a motort, gyakorolni?

- Igen, bár az éven eddig nagyon kevés edzésre tudtam elmenni. Ez általában úgy zajlik, hogy a soron következő versenynek megfelelő gyakorló szakaszt választunk ki. Most viszont sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetnem az gyakorlásra, mert nagyon fontos, hogy növeljem a fizikai erőnlétemet, és a motort is alaposan be kell állítanunk!
 

Milyen eredménnyel sikerült zárnod a napot?

- Sajnos a végére nagyon elfáradtam, így a mezőny végében végeztem.
 

Hol láthatunk téged legközelebb?

- A következő verseny április 21-én lesz, Gyálon. Addig még nagyon sok edzés és munka áll előttem, de igyekszem mindent megtenni a jobb eredmény érdekében!

 

 

Dávid, köszönöm szépen a beszélgetést. Kitartás, és sikeres felkészülést kívánok neked a következő versenyre!

- Köszönöm szépen!

 

Reklámpartnerek:
Pet-Pack Kft., Fémtiszta Kft., Lajosházi Csaba E.V., Copy n More Kft.