Nagy fába vágták a fejszéjüket


Egerben a szezonnyitó futamon fog Hibján Joci és új navigátora, Szollár Csabi debütálni a Peugeot 208 R2-vel. Sokat kell ismét tanulniuk, de reményeik szerint meg tudják ugrani a lécet.


Adtatok egy kis plusz feladatot magatoknak a múltkori teszt kalandozás után?

- Futottunk egy maratont, de itt vagyunk. Nagyon kemény volt, de megoldottuk, tudunk indulni szerencsére. Hasonlóan jártunk, mint tavaly a veszprémi bukásunk után, de hálásak vagyunk, mert még így is jól jöttünk ki belőle, nem lett baj a futóművel, persze meló így is akadt vele. Tegnap teszteltünk, meg kell szokni a Peugeot 208 R2-t a Citroen után. Kapott egy gyári beállítást, ezeket pár verseny után fogjuk úgyis kitapasztalni, merre hány méter. Minden rendben ment a teszten, ismét állítunk egy futóművet, aztán irány Eger.

 

Kicsit kanyarodjunk vissza oda, hogy miért is lett idén a Citroenből Peugeot?

- Az elmúlt évben a Peugeot akkor vált nagy álommá, amikor közöttük autóztunk. Gyári kocsi, gyári csapat, külső szemlélőként vettünk részt, de vágytunk arra, hogy közéjük tartozzunk. Nem mondom, hogy egyszerű egy ilyen váltás, számunkra is erőn felüli volt, de ha az ember fejébe befészkeli magát a gondolat, akkor vagy feladja, vagy a végsőkig küzd érte. Mi kaptunk a lehetőségen, reméljük jó döntést hoztunk.

 

Az autócserén kívül van esetleg más újdonság is?

- Igen, ha már lúd, legyen kövér. A navigátorom is új lesz, nem csak a kocsi. Pisti már egy ideje tervezi, hogy lazábban vesz részt a raliban, így idén a Szollár Csabi fogja a jobb egyből diktálni a tempót. Ismerjük egymást már régóta, de most ülünk majd először együtt versenyautóban. Nem újdonság a navigálás számára, persze azért még össze kell szoknunk. Mindketten vágytunk egy hasonló nagy feladatra, mint egy Peugeot Kupás sorozat. Sokat kell ismét tanulnunk, de reményeink szerint meg tudjuk ugrani a lécet.

 

Tíz páros indul a Peugeot Kupában az Eger Ralin.

- Furcsa, mert az elmúlt években akárhol indultunk Rali2 vagy ORB, mindenhol nagyon jó kis mezőny alakult ki. Úgy néz ki, hogy ellenfelek most is akadnak majd, ugyanis idén is sok új és ügyes páros indul. Egerben ismerkedünk a kocsival, navigátorral, és majd menet közben kitűzünk egy célt, ami elérhető számunkra. Nyilván nem szeretnénk lassan menni, de jó lenne végig autózni az összes futamot stabilan, nagyobb kaland nélkül.

 

Partnereink:

Cornexim Kft, ABT ROLL Kft, Kompresszor Varga Gh Kft, Gerda Trans Kft, Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft, Fehértó Trans Snack Kft, Szimita Trade Kft, Small East Bt, Varga- Ic Kft, K+K Spedit Kft, Vár-Team Kft, Multi-Ház Kft, Nyírségtefu 2009 Kft, Bá-Mi Kft, VÁR-TEAM Kft.; Intrudair Kft.; A-VÉD Kft.; Kelet Power Kft, Garlas Ms Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Határ Motorsport