Új taggal bővült a Speed Rally Team quad szekciója


A 2019-es esztendő több változást is eredményezett a Speed Rally Team életében. Az egyik ilyen pozitívum, hogy bővült csapatuk quad szekciója egy ifjú tehetséggel, Hrutka Dáviddal.

 

Szia Dávid! Kérlek mutatkozz be az olvasóknak. Mikor kezdted a quadozást, milyen kategóriában versenyzel, melyik a kedvenc kategóriád és miért?

- Sziasztok Hrutka Dávid vagyok, és 3 éve a quadozás a szenvedélyem. Versenyszerűen másfél éve űzöm a sportot.
Az első gépem egy Kymco 250 volt, ezzel kezdtem. Eleinte csak az erdőbe jártam vele. Aztán 1 évvel később már szükségessé vált egy nagyobb motor, kaptam egy Suzuki LTZ 400 -at. Eleinte ezt is csak az erdőben használtam.  Később jött az az ötlet, hogy induljunk el egy versenyen Monoron. Ez volt az a pillanat mikor rádöbbentem: nekem versenyeznem kell, ezt szeretném csinálni!
A tavalyi szezon felmérés volt nekem is, mivel nem tudtam mi vár rám. Az első bajnoki versenyemen teljesen új volt számomra, hogy nem erdőben vagyok. Sokkal több mindenre kell figyelnem.
Szerencsére sikerekben gazdag 2018. esztendő áll mögöttem. A kemény munka meghozta gyümölcsét: sikerült az Open kategória 1. helyezését megszereznem.
Ez persze nem jött volna létre a családom támogatása nélkül. Külön köszönet jár Édesanyámnak és Keresztapámnak a támogatásért!


A Speed Rally Team quad szekciójának új tagjaként üdvözölhetünk. Hogyan jött képbe az SRT?

- Fodor Krisztiánnal először tavaly találkoztam a béri versenyen. Beszélgettünk, és felajánlotta, hogy induljak az SRT színeiben. Akkor még úgy éreztem, nem jött el az idő, hogy csapatban versenyezzek, hiszen a „tanuló évben” voltam. Mára viszont úgy érzem képes leszek a csapatot erősíteni, és komoly eredményeket fogunk elérni együtt.
Óriási megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen színvonalas csapatban kezdhetem meg a 2019-es szezont!


Jelenleg milyen quadod van? Mit kell tudni róla?

- Suzuki LTR 450-el versenyzek jelenleg. Teljes felújításon esett át az idén: új a futómű, teleszkópok, kormány, fékek, munkahenger, és az egész motor. Az építéskor az üzembiztonságra koncentráltunk, ezt tartottuk végig szem előtt. Mivel ez egy technikai sport, így persze bármi előfordulhat!


Mi a terved a 2019-es esztendőre?

- Szeretnék minél több futamon rajthoz állni, és azokat sikeresen teljesíteni. Fő célom, hogy a Short Track OB-n is tudjak indulni.  Tervben van még a nyírádi verseny és az óváli Flat Track is. Nagyon nehéz év áll előttem, hiszen az ellenfelek igazán erősek, komoly harc vár rám minden egyes versenyen. Minden erőmmel azon leszek, hogy a maximumot ki tudjam hozni magamból.


A hétvégén kerül megrendezésre a Quad Short Track verseny az IEJ kupáért. Várod már a rendezvényt?

- Minden futamot nagyon várok, talán az év első versenyét jobban. Ilyenkor derül ki, hogy a többiek milyen motorral állnak rajthoz. Ez különösen izgalmassá teszi már a várakozást is.


Kikkel várható nagy csata? 

- Nem tudok kiemelni egy versenyzőt sem, hiszen még nem versenyeztem ellenük. Az biztos, hogy szoros csata várható, és nagy küzdelmek előtt állunk! Az biztos, hogy nem szabad hibázni, ha jó helyezést szeretnék elérni.


Milyen eredménnyel lennél boldog? 

- Minden versenyhez úgy állok hozzá, hogy meg szeretném nyerni! Persze egy ilyen nehéz mezőnyben annak is nagyon örülni fogok, ha a dobogóra állhatok.


Dávid, köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert neked a hétvégére!

- Én is köszönöm szépen! Igyekszem a maximális teljesítményt nyújtani!

 

Reklámpartnereink:

Jász és Jász Kft., Fémtiszta Kft., Pet-Pack Kft.