Pezsgőzni a dobogón a legjobb


Kovács Anti és Istovics Gergő a hétvégén a 8. Kumrovec Rally-n jártak, ahonnan igazán szép eredménnyel sikerült hazatérniük. Gergővel beszélgettem a hétvégi eseményekről.

Szia Gergő! Rajthoz álltatok a 8. Kumrovec Rally-n, ahol egy nagyon szép eredményt sikerült elérnetek. Hogyan értékelnéd a hétvégét?

- Sziasztok! Nagyon jól éreztük magunkat. Egy igazán pörgős, izgalmas, jól szervezett versenyen vagyunk túl. Rengeteg néző volt, egyetlen perc csúszás nélkül ment le a teljes verseny. Talán a shakedown volt az egyetlen, amit annyira nem szerettünk.
A szombati napon 60 km nagyon komoly gyorsaságival néztünk szembe, délutánra végeztünk is.

 

És a végeredmény?

- Sikerült az abszolút 3. helyen autóznunk, amit a verseny végéig meg is tudtunk tartani. Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel!

 

Volt valami technikai problémátok, vagy minden tökéletesen működött?

- Egy apró elektronikai gondunk volt csupán, de az sem volt vészes. Nem befolyásolta a versenyünket. Talán egy picit "elgumiztuk" magunkat, inkább a biztonságra törekedtünk. Csak kockáztatással lehetett volna beleszólni az 1-2 helybe, de azt meg nem akartuk. 4-5 másodperceket kaptunk. Hideg Krisztiánra kellett figyelnünk. Sajnos Krisztiánék defektet kaptak, így nem volt izgalmas a végjáték.

 

Elég komolyan kezdtétek a 2019-es évet!

- Igen, ennél rosszabb kezdésünk sose legyen! Azt gondolom, hogy esélyesek vagyunk a horvát bajnokságban is.

 

Tehát akkor lesz folytatás a horvát bajnokságban?

- Igen, mindenképp! az Opatia Rally lesz a következő horvát versenyünk. Előtte azonban jövő hétvégén Orfű, ahol igyekszünk felkészülni az Eger Rally-ra. Ott a helyünk Egerben, bár nem mondanám, hogy a kedvencünk. Eger is visszatérő verseny nekünk, most szeretnénk egy igazán jó eredményt elérni ezen a futamon!

 

 

Gergő, köszönöm szépen a beszélgetést, és csak így tovább!

- Én is köszönöm!