Hó nincs, csak új szakaszok


A Kovács Antal - Istovics Gergő párosnak viszonylag korán kezdődött a 2019-es szezon, hiszen már januárban a Winter Rally Covasna versenyen sikerült egy abszolút 1. hellyel kezdeni az évet. A srácok előtt ismét komoly megmérettetés áll, hiszen a hétvégén kerül megrendezésre a 8. Rally Kumrovec, ami a horvát rally bajnokság 2019. évi első futama.

 

Szia Gergő! Elég korán kezdtétek az évet, és egyből egy kis havas mulatsággal még januárban. Hogy sikerült?

- Sziasztok! Igen, a Winter Rally Covasna -n sikerült az abszolút 1. helyen autóznunk. Nagyon élveztük!


Most pedig irány Horvátország, és a Horvát bajnokság. Ez a tervetek 2019-es esztendőre?

- Mondhatjuk, hogy igen. Mivel a horvát bajnokság nyitott, ezért akár a horvát bajnoki címre is esélyesek lehetünk!
Persze ez nem azt jelenti, hogy csak itt fogunk rajthoz állni. Van néhány magyar futam, ami nagyon kedves a szívünknek, és biztosan indulunk rajta. Ezek Szombathely, Veszprém és Eger.


Milyen a Horvát mezőny? Mennyire lesz nehéz dolgotok?

- Biztos hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen nagyon komoly a felhozatal! Rajthoz áll az osztrák bajnok, a szlovén bajnok, a horvát bajnok, és több R5-ös autó is. Megpróbáljuk kihozni a maximumot magunkból, és az autóból is.


Ha jól tudom, nem először indultok ezen a versenyen. Mennyire ismerősek a szakaszok?

- Visszatérő versenyzők vagyunk Horvátországban, a Kumrovec Rally-n is többször rajthoz álltunk már. 2016-ban az utolsó gyorson kapunk egy defektet, ezért csúsztunk le az abszolút első helyről. 1,1 másodpercen múlt... Viszont most teljesen új szakaszok lettek kijelölve, ez mindenkinek új lesz! Nagyon komoly pályákkal állunk szemben. Szűk, szőlőtőkés... Hó nem lesz. Azt hiszem sok mindent elárulnak a számok is: a verseny össztávja 140 km, amiből 68 km gyorsasági szakasz.

Összesen hány gyorsasági szakasz vár rátok, és milyen felosztásban?

- Pénteken lesz 2 gyorsasági, prológ szerű, de bele számít a versenybe. Szombaton pedig 6 szakasz. Szombat estére meg is tudjuk, hogy milyen eredménnyel zárjuk a hétvégét.

 

Ha már szóba hoztad a eredményt, mire számítotok, illetve mivel lennétek boldogok?

- Mint mindig, most is a maximumot próbáljuk kihozni magunkból és az autóból is. Cél a dobogó, de ha nem sikerül akkor sem leszünk boldogtalanok. A lényeg, hogy egy jót versenyezzünk!

 

 

Gergő, köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert nektek a hétvégén!

- Én is köszönöm, sziasztok!

 

Fotó: Rallymedia.tk - Bittó Zsolt, Kovács Csilla