Méltó évzárás


Gyorsan eltelt az év. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ismét eljött a december, és vele együtt a Mikulás Rally is, amelyet már huszonkettedik alkalommal rendeztek meg Veszprémben és környékén. A Kovács Antal – Istovics Gergő párosnak ez a verseny mindig szerepel a naptárban. Az elmúlt 10-12 alkalommal gyakorlatilag minden éven részt vettek ezen a könnyed „bulifutamon” és ez idén sem volt másként.

„A program egy pénteki teszttel vette kezdetét, melyen mi is megmozgattuk magunkat és az autót, keresve a legjobb beállításokat és a legoptimálisabb gumikat az aktuális körülményekhez. A teszt sikeres volt, pár új beállítást is sikerült eszközölnünk így izgatottan és jó érzésekkel vártuk a rajtot. A nevezési listán 106 induló szerepelt, melyből 17 db R5-ös csúcskategóriájú autó volt, szinte a teljes magyar mezőny krémje képviseltette magát. Így „bulifutam” ide vagy oda, tudtuk, hogy komoly tempót kell diktálni a verseny elejétől a végéig, és taktikázásnak nincs helye a verseny rövidsége miatt sem, hiszen itt a verseny távja körülbelül a fele volt egy magyar bajnoki futamnak.

Szombaton a pályabejárásé volt a főszerep, a szervezők idén új nyomvonalat jelöltek ki, és örömmel konstatáltuk, hogy sikerült egy nagyon élvezetes jó pályákból álló programot összerakniuk.

Vasárnap a versenyen az időjárás is kegyeibe fogadta a kilátogató rendkívül népes nézősereget. Igyekeztünk meghálálni nekik a szurkolást,  így a látványos autózás is főszerepet kapott, persze mellette azért az időeredményeket is néztük. Az autó ismét hibamentesen tette a dolgát, végig „fülig” érő szájjal róttuk a kilométereket és boldogan láttuk egy- egy szakasz céljában, hogy negyedik – hatodik idővel abszolváltuk a szakaszok nagy részét.

A verseny végére az abszolút ötödik helyezést tudhattuk a magunkénak. Ezzel jelen esetben elégedettek lehetünk. Talán, ha a gumizást jobban eltaláljuk, akkor még talán kicsit vérmesebb reményeink is lehettek volna. Azonban ez miatt egy percig sem szomorkodtunk, hiszen amiért jöttünk azt megkaptuk; egy laza, könnyed, önfeledt autózással tudtuk lezárni a szezont, amely még egy jó helyezéssel is párosult!

Az év végére 2 nagyon jó versennyel a hátunk mögött, megkezdjük a megérdemelt pihenésünket. Azonban nekünk nem nyúlik túl hosszúra a szünet, hiszen 2019. február első hétvégéjén a hagyományosnak számító Winter Rally-n veszünk részt Erdélyben ahová címvédőként utazunk így a cél nem is lehet más, mint ezt a címet megvédeni.

Ezúton is köszönjük minden csapattagunknak az egész éves munkát, a szurkolóknak a buzdítást, a médiásoknak a remek fotókat, és a publikálást, valamint köszönettel tartozunk a támogatóinknak is nem utolsó sorban.

 

Békés boldog karácsonyt, és rallyban gazdag új évet mindenkinek!”

Anti és Gergő

 

Reklámpartnerünk: Ódon-Fon Kft.