Legyen egy jó havas verseny!

 

A hétvégén kerül megrendezésre a 2018-as esztendő utolsó magyar murvás versenye, a Mikulás Rallye, ahol a Kovács Antal – Istovics Gergő – Ford Fiesta R5 trió is rajthoz áll. Gergővel beszélgettünk a verseny előtt.


Szia Gergő! Elérkezett az év vége, és ismét itt a Mikulás Rallye, ahol Ti is rajthoz álltok. Várjátok már?

- Sziasztok! Igen nagyon várjuk! Ez nekünk visszatérő verseny, az elmúlt több mint 10 évben mindig rajthoz álltunk. Két éve sikerült az abszolút 3. helyen végeznünk! Tavaly a mi hibánkból kiestünk, ezért most nagyon szeretnénk az első 5-ben végezni.

Akkor ez egy "buli verseny" számotokra, vagy egy komoly megmérettetés?

- Mondhatjuk, hogy "buli verseny" hiszen ezekre az év végi, gyakorlatilag tét nélküli futamokra ezt szokás mondani. De azért a rajvonalnál és a gyorsokon mindenki oda teszi magát, és próbálja legjobbat kihozni magából, és az autóból is.


Mentek tesztelni?

- Igen, részt fogunk venni a pénteki hivatalos teszten. Már csak azért is, mert a verseny előtt egy kicsit megmozgatja magát az ember. Szerintem ez fontos.

Szeretitek a murvás futamokat?

- Abszolút! Talán még jobban is mint az aszfaltot. Alig két hete jöttünk haza a Santa Domenica Rally Show-ról, ahol a 2. helyet sikerült megszerezni! A két futam között viszonylag kevés az idő, de ez jó! Nagyon jó élményekkel feltöltődve várjuk a versenyt.


Vártok havazást?

- Ha úgy alakul, nem fog nagy meglepetést okozni a hó, hiszen már 3. éve folyamatosan részt veszünk a kovásznai Winter Rallye-n, amit 2018-ban sikerült is megnyernünk! Azt gondolom, hogy elég komoly tapasztalattal rendelkezünk a havas, és extrém körülmények között történő versenyzésben. Minden időjárásra fel vagyunk készülve, bármi jöhet!

Az éven látunk még valahol benneteket?

- Nem terveztünk más versenyt az évre, számunkra ezzel véget ér a 2018-as szezon.

 

Gergő, köszönöm szépen a beszélgetést, és sok sikert nektek a hétvégére!

- Én is köszönöm! Valamint szeretném megköszönni partnereinknek az egész éves segítséget!

 

Reklámpartnerünk: Ódon-Fon Kft.