Megpróbáltam és még meg is fogom

Sokszor volt már versenyen Zachár Laci, hiszen kísérte sógorát, illetve Erdélyi Gyurit, de most végre saját autóval rajthoz állhatott az Xlavina laktanya szlalom versenyén.


Hogy jött az ötlet, hogy te is versenybe szállj?

Ez a sport szerintem minden autó szerető embert megmérgez így vagy úgy, ha valakinek lehetősége is van arra, hogy versenyzőként kipróbálja, meg is teszi. Így vagyok ezzel én is. 1-2 FRT futamon már voltam, de úgy döntöttem kell nekem egy saját autó, amivel versenyezhetek. A szlalom előtt nem sokkal ítéltük képesnek arra, hogy el is induljak, úgyhogy bátran nekivágtam az ismeretlennek?

Milyen volt az első szlalom versenyed?

Van még mit tanulni, elkövettem 1-2 szarvashibát, mint pl. kihagytam csavart a kormányműből, ami az első kör után derült ki, de nem érkeztünk üres kézzel, így ezt a hibát hamar kiküszöböltük. Azért útközben kiderült, hogy fékem sem volt nagyon, de annyira nem is fontos, mert nem volt ez egy erőgép és nem is tudtam annyira felgyorsítani, hogy fékeznem kelljen. Szóval arra már biztos, hogy jó volt ez a verseny, hogy felmérjem a magam és a Lada hibáit, és dolgozhassam rajta a következő futamig.

Akkor az októberi szlalomig a Lada felkészítése a cél?

Igen, mindenképpen szeretnék indulni. És már szét is szedtük a héten, hogy haladjunk nincs már egy teljes hónapunk, úgyhogy a szabadidőm nagy részt ezzel töltöm. A motor látogatást tesz majd Katona Kornélnál, illetve kap egy A-s karburátort, egyébként a motor Dredán Gyuri sógorom régi motorja, úgyhogy az alap jó, csak kell neki a törődés. Már nagyon várom az október 14-ét.

Köszönöm a riport és sok sikerült a felkészüléshez!

Partnereink:

Well Done., IÉJ zrt., Dynamic Design Kft., 3Dream Soft Kft., Festékszertár, Festékmester Kft., MOON 42 Kft.., Prometrik Kft.,Centrum Oil Kft. Göd, Gumicentrum, Élet&Stílus Magazin, Fuky csoki, Printprofi, C-telep, Koko trans,