Tóth József: Nem várt eredmény született

Tóth József (Yondi) az elvárásaihoz képest lényegesen jobban teljesítette a könnyűnek semmiképp sem mondható salgótarjáni pályákat, a kategória 4. helyére sikerült behozni a „szekós” Ladát.


Szia Yondi! A múlt hétvégén került megrendezésre a CREDOBUS Salgó Rallye2 2018. Hogy éreztétek magatokat a versenyen?

- Igen, indultunk a Salgón. Nagyon rendben volt minden, remekül éreztük magunkat. Egy Salgón indulni, az nagyon jó érzés!

 

A verseny végére a kategória 4. és az abszolút 8. helyen sikerült célba érnetek. Elégedettek vagytok az eredménnyel?

- Nem várt eredmény született, nem gondoltuk volna ezt a helyezést! Tegyük hozzá, nagyon sokan ki is estek. Igaz ez a rallye. Én reálisan a 7.-8. helyre tippeltem magam. Persze ehhez az is hozzájárult, hogy Kis Tyutyuék büntetést kaptak, és Szabó Norbiékkal is történt valami az első kettő gyorsaságin.
De a tervet hoztuk, már nem kellett akkora hátizsák, mint legutóbb. Tavaly 3,5 percet kaptunk az elejétől, most csak másfelet, de még az is rengeteg.
Voltak már biztató gyors eredményeink, de a féktávokkal, főleg a nagy tempósokkal még nagyon hadilábon állok.
A szuperspeciál tetszett, majdnem kötelező feladat volt, hiszen én megyek az OSZAK szlalom bajnokságában is. Itt láttam lehetőséget arra, hogy P12-ben benne legyek az első 3-ban.
Jól sikerült, ugyanakkor rosszul is, mert hibáztam benne kétszer.

 

Volt valami a technikai problémátok?

- A technika az jól vizsgázott, semmi problémánk nem volt. A motor ment, mint a távirat. A váltó szenzációs, én pedig fejlődés alatt.

Melyik volt a kedvenc gyorsasági szakaszod?

- A kedvencem Zagyvaróna volt eddig, de most nem. A belső kamerás felvételt egyszer néztem meg, nem tetszett. Mintha etapon mentünk volna.
Ettől féltünk a legjobban, mert a feleségem még nem navigált ilyen éles szituációban. Meg kell hogy itt is dicsérjem, mert talán egy gyorson hibázott így elsőre. A többin pedig hibátlanul diktált! Jó döntés volt együtt menni, és nagyon jó érzés volt közösen ott állni a céldobogón! A kazári gyors tetszett a legjobban.

 

Hogyan tovább? Mi lesz a következő verseny ahol rajthoz álltok, és milyen felállásban?

- Szombaton OSZAK szlalom Kiskunlacházán, aztán következik a váci szlalom.  Nyíregyházán pedig ha minden rendben, akkor rajthoz állunk ismét R2-ben.

 

Köszönet a kiváló szervizért Polyák Attinak, Csigának, és Kaposznyák Misinek. Frenkynek a hibátlan motorért, és nem utolsó sorban a Fire Electric System Kft.-nek, aki nélkül ez nem jöhetett volna létre!