Tóth József: A kocsi jó, a váltó szuper, irány Salgó!

Tóth József (Yondi) nevét is olvashattuk a CREDOBUS Salgó Rallye2 nevezői között, akinek ezúttal párja, Tímea fogja diktálni az itinert. Yondit kérdeztem az elmúlt időszakról, és a Salgótarján környéki versenyről.


Szia Yondi! Az elmúlt néhány hónapban inkább "csak" szlalom versenyeken láthattunk Titeket. Mi volt ennek az oka?

- Sziasztok! Szeretem ezeket a kis versenyeket is, és nem is állok rossz helyen a szlalomban. Jó lenne év végén egy 2. helyet elérni a T3 kategóriában. Rallye2 verseny kettő volt betervezve, egyenlőre elég. Majd jövőre többet. Lehet, hogy egy Szombathelyet is bevállalunk. Mentem még a Mátrai Hegyiversenyen is, ahol most 2. lettem. A 11 km-en 2 tizeddel szorultam le a második helyre!


Az autódban egy 6 sebességes szekvenciális váltó dolgozik, ami azért eléggé kuriózumnak számít, főleg egy LADA-ban.

- A kocsi jó, a váltó szuper, igazi versenyautós feeling. A Frenky motor jól muzsikál. Mentem sokat vele és már kezdem jól kezelni, de még nem az igazi.
A mezőnyben van egy pár Lada amiben ilyen van, de azért még rá csodálkoznak sokan a "szekis" váltóra.
Egerben volt egy kis olajfolyásunk, de nem azért döntöttünk úgy hogy nem megyünk ki a második körre.


Pár nappal ezelőtt még a Bányásznapi Oroszlány Rallye-n voltatok előfutók. Teszteltetek a Salgóra?

- Oroszlányban voltunk, de nehéz döntés volt. Pont akkor rendezték az OSZAK nagyatádi városi versenyét is, és nyilván nem tudtam ott lenni mindkettőn.
Oroszlány mellett döntöttünk, mert szeretem azokat a pályákat és kíváncsi voltam mennyit gyorsultunk tavalyhoz képest. Mentünk rajta egy előfutót, és egy licences kategóriát is. Sajnos az utolsó körre "meghangosodott" a difink, és le is szakadt az ég, úgy döntöttünk a 8 gyors elég volt a tesztelésre.


Mennyire ismeritek a Salgótarján környéki pályákat? A párod fog navigálni?

- 2016-ban és 2017-ben is mentem itt, ismerem a pályákat, de a kocsi gyorsabb. Lehet, hogy én is már.
A Salgón Szendrei Endrével mentem volna. Mivel Petivel mennek MARB-ban, nyilván nem kivitelezhető, hogy kettőben üljön egyszerre. Krizsán Peti már elígérkezett, ezért döntöttem úgy, hogy a feleségemmel indulunk a hétvégén. Navigált már nekem többször Szilveszter Rallyen, sprinteken, de ez most éles bevetés lesz. Főleg Zagyvaróna! Persze ennek is van előnye: ha elrontom akkor a családban marad.


Mi a célotok a versenyen? Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

- A cél a sikeres célba érés, és nagyon szeretnénk a közép mezőnyben célba érni.


Köszönöm szépen a riportot Yondi, és sok sikert nektek a hétvégén!

- Én is köszönöm! Valamint köszönet a családnak, Polyák Attinak, Aninak, Frenkynek és nem utolsó sorban a Fire Electric System Kft.-nek, aki nélkül ez nem jöhetett volna létre!