Lengyel János: Készen állunk a bevetésre

Lengyel János és Váradi Zoltán pályafutásuk eddigi legkomolyabb futamára készülnek, hiszen rajthoz állnak az Ózd-Salgó Rallye Historic mezőnye előtt, mint előfutók. Zolit kérdeztem az elmúlt időszakról.


Szia Zoli, hogyan sikerült a miskolci salak futam?

- Sziasztok. Várakozáson felül sikerült teljesítenünk a Miskolc salak királya 3. futamát. Elsősorban a célunk az volt, hogy újra beüljünk az autóba mert a hatvani szlalom verseny óta nem volt lehetőségünk sehol kocsizni, ezért már hiányzott az érzés amit ez a vadállat tud nyújtani, és persze teszt is volt, mert új kuplungot kapott a kocsi, és a difi is le lett revíziózva. Most összekoptattuk őket.
Két rajtszámmal neveztünk, hogy minél többet tudjunk menni, nem is figyeltük az időket csak a végén amikor kiderült, hogy 3. lettünk a kategóriában, aminek természetesen nagyon örültünk!


Volt valami technikai problémátok, vagy minden a tervek szerint alakult?

Egy apróbb kis hibát leszámítva tökéletesen működött a kocsi. Valami oknál fogva túlmelegedett a váltó melletti kapcsoló konzolunk és folyamatosan leoldott a gyújtás kapcsolónk és AC pumpa kapcsolónk, de szerencsére nem befolyásolta az versenyünket, és azóta már sikerült megoldani a problémát.


A hétvégén Ózd-Salgó Rallye, ahol a Historic mezőnye előtt mentek, mint előfutok. Várjátok már?

Hú nagyon! Minden nap beszélünk róla, és rakjuk össze a gondolatainkat, hogy mi az, amit semmiképp ne hagyjunk otthon mikor hol kell lennünk, kik jönnek szerelni, mennyi kaja kell stb. Igaz, hogy „csak” előfutunk, de ugyan úgy készülünk mintha a mezőnyben mennénk és ezen múlna a bajnokság, szeretnénk egy nagyon jót autózni. Én csak nézőként vettem részt ezeken a pályákon, Jani már versenyzett a Zagyvaróna-Cered szakaszon, és nagyon tetszett neki. Biztos vagyok benne, hogy nagy élmény lesz!


Talán ez lesz a pályafutásotok eddigi leghosszabb versenye, ami mentálisan is eléggé megterheli az embert. Sikerült felkészülni?

Igen azt merem mondani, hogy készen állunk a bevetésre. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű a MARB futamok után, de kellően motiváltak vagyunk ezért tuti, hogy minden passzolni fog.


Gondolom az autó rajtkész állapotban várja a bevetést. Gumik tekintetében mire készültök? Várható eső?

Az autón az utolsó ellenőrzéseket végzik, megtankoljuk és kész. Az időjárás tekintetében alapvetően száraz időre készülünk. Néztem előrejelzéseket, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy esni fog vasárnap. Sikerült „vadi” új intermedia gumikat vásárolnunk, ezért nem riadunk meg attól sem, hogy ha vízen kell mennünk, úgy még izgalmasabb.

 

Reklámpartnereink:
L&Zs Vas Fém Kft., Szakál-Met-Al Kft., Eneos-Olaj.hu, Fun Carter Kft., Winner-Bau 2000 Kft., Borca Motorsport, Gemot Technik Kft.