Kocsomba Károly: Változatos futam lesz!

A hétvégén kerül megrendezésre a Steelvent Ózd Rally, ahol Kocsomba Károly és Takács Gábor is rajthoz áll az EVO-val az ORC mezőnyében.


Szia Taki! Legutóbb Szombathelyen álltatok rajthoz, ha jól tudom. Azóta mi történt veletek?

- Sziasztok! Igen, én Szombathely óta nem ültem az autóban, mivel a családdal nyaralni voltunk. Karcsiék indultak Végh Robi navigálásával a Hargita Rallye-n, ahol a 11. helyen sikerült végezniük. Túl sok érdekesség nem történt velünk, dolgoztunk és pihentünk egy picit.


Hétvégén Ózd-Salgó Rallye, ahol ismét az ORC mezőnyét erősítitek. Várjátok már?

- Igen, nagyon várjuk már! A szakaszok nagy része ismerős, de lesz 1-2 olyan pálya, ahol még sosem vagy régen versenyeztünk!


Melyek ezek a szakaszok?

- Ilyen például a Zabar – Domaháza, ami szinte teljesen ismeretlen számunkra, itt még versenyt nézni sem voltunk soha. Illetve a Cered – Zagyvaróna, ami viszonylag régen volt ebben az irányban.


Hogyan próbáltok felkészülni az ismeretlen gyorsokra?

- Próbálunk minél több belső felvételt nézni, ezekről a szakaszokról, és nagyon fontos, hogy egy pontos és gyors itinert tudjunk írni a pályabejárás során.


Van kedvenc szakaszotok?

- Igen, a Vizslás - Kazár gyors nem egy hosszú szakasz, de nagyon szeretjük. Királd egy régi klasszikus gyors, mondhatni mindkettőnknek megvan fejben. A ceredi pedig rengeteg kihívást rejtő igazi rallye pálya. Szerintem az egyik legjobb Magyarországi gyorsasági. 


Az autó gondolom ismét rajt készen várja a bevetést.

- Persze! Hiszen tudod, hogy Karcsi és a K-Tech Motorsport mindig nagyon alapos munkát végez! Az autó néhány nappal ezelőtt még Oroszlányban versenyzett. Utána a srácok elvégezték az ilyenkor szokásos revíziókat, és a gép ismét hadba fogható.


Beszéljünk egy picit a helyezésről. Mivel lennétek elégedettek?

- Az ORC első 5-ben szeretnénk benne lenni! Nagyon erős a mezőny. Meglátjuk hogy mit sikerül kihozni belőle.


Köszönöm szépen, és csak ügyesen a hétvégén!

- Én is köszönöm, igyekszünk.

 

Reklámpartnereink:

Tion Kft., Universal Leasing Gépjármű Flottakezelő Kft., Villámszer Kft., Sc. TransGranitSrl., Würth Szereléstechnika Kft., Kövi Ép-Vill Kft., SBS Kft., Kovács méréstechnika Kft., Lajosházi Csaba E.V., Target Sales Group Kft., QualitektSolution Kft., Varrivál Kft., Tekt Kft.