Nem félünk a murvától, leuraljuk ezt is

Ismét nagy csapattal vág neki a hétvégén Erdélyi György, ha már egyszer eljut egy versenyre, akkor legalább bulis hangulatban. Nem más, mint Lencse Zoli, Dudás Gergő, Dián Attila, Hofbauer és Ifj Pető István lesznek vele egy szervízben.


Gyuri, miért éppen a Veszprémi murva, mikor te inkább eddig az ISEUM-on mutattad meg magad?

Mostanra sikerült úgy alakítanom a programokat, hogy eljuthassak újra a versenypályára, az idei év kevésbé szól a versenyzésről, mint inkább a családról és arról, hogy mindent megadhassak nekik. Így júliusban eljött kicsit a szórakozás ideje, amit komoly felkészülés árán értünk el. Várom ezt a versenyt, hiszen először veszek részt rajta Ladával, nagyon remélem, hogy mindketten bírni fogjuk ezt kemény pályát. Igaz, nem a legkönnyebb futamot választottam az évben, de ha már lúd, legyen kövér, ahogy szokták mondani.


Gergő, mit vársz ettől a versenytől? Sikerült felkészíteni a Citroent az előtte álló kihívásokra?

Múlt héten voltunk tesztelni, ami kijelenthetem nagyon jól sikerült, megtaláltuk a megfelelő a beállításokat, és idén már a tavalyi tapasztalattal a hátam mögött indulok. Nem kevésbé fontos az is, hogy már összeszokott páros vagyunk a C2R2 Max-al. Úgy vágunk neki, ennek a versenynek, hogy megpróbáljuk kihozni belőle a legtöbbet, amit én is és a versenyautó is bír. Elsősorban a cél, hogy a végén felálljunk a dobogóra, miután teljesítettük az utolsó gyorsot, ha esetleg ez még jó helyezéssel is párosul, akkor végképp eredményes hétvégét tudhatunk majd a hátunk mögött.


Atus, ISEUM után ez már kisujjból fog menni, vagy azért még vannak aggályok?

A muva egy kemény verseny, sosem lesz könnyű, sok múlik a beállításokon, ilyenkor komoly felkészítést igényel a versenyautó is, de a pilóta és navigátor is. Örültünk nagyon, hogy az ISEUM-on célba értünk, ha ezt itt is sikerül teljesíteni, akkor mi már elégedettek leszünk, de tudod én képviselem az óvatos duhaj-t a csapatban és nem lesz ez másképp most sem, inkább a tutira hajtok, de persze ahogy más sem, én sem fogok sírni, ha jó helyezést is elérünk.


István, milyen érzésekkel állsz most rajthoz a hétvégén? Mire számítasz tavalyihoz képest?

Ha olyan eredménnyel, csak könnyebben sikerül abszolválni a versenyt, akkor én már boldog vagyok. Tavaly sajnos nem volt megfelelő a gumiválasztásunk, ennek ellenére 3. helyezést értünk el, de idén a mezőnyre nagyrészével azonos méretű és tulajdonságú gumikkal indulunk, ezért is elvárom magunktól, hogy minimum a tavalyi szintet hozzuk, illetve abban is biztos vagyok, hogy a Lada maximálisan fel lett készítve erre a megmérettetésre.


Tomi, mozgalmas féléven vagy túl, illetve már egy murván is, most itt állsz az újabb kihívás előtt, sikerült felkészülni?

Igen, szerintem sikerült felkészülni, vagyis amit meg tudunk így tenni, azt mi mindent meg is tettünk. Valóban egy hirtelen döntés után, úgymond elkapott a gépszíj és már ki sem szállok a Suzukiból. A Eger Rallye megtette a hatását, és azóta minden versenyen részt vettem, igaz az ISEUM murvája nem lett a barátom, egy féltengely bánta, de remélem most sikerült végig mennünk a gyorsokon, mert őrületes élmény ilyen pályán autózni és nem szeretném idő előtt abbahagyni.


Zoli, számodra mondhatni már rutinfeladat a többiekhez képest ez a verseny, mire számítasz?

Mivel már 6 éve hajtom a vasat ezen a terepen, valóban rutinosabb vagyok a többieknél, bár még két verseny sem sikerült egyformán, ezeken a pályákon is kaptam hideget, meleget. Az megnyugtat és sokat segít, hogy az R5 komoly fejlesztést kapott, így kijelenthetem, hogy legalább az autó maximálisan fel van készítve a hétvégére. Aggályaim inkább az időjárásra vonatkoznak, mert kánikulában még embert próbálóbb egy ilyen murva. Természetesen, mint minden versenyt ezt is várjuk, de kiváltképpen, mivel murva, aminek mindig kicsit más, kicsit jobb, bulisabb a hangulata. Ez idén sem lesz másképp.

 

Köszönöm a riportot és mindenkinek jó versenyzést kívánok!


Partnereink:

CloneGsm., BiotechUsa., Well Done., IÉJ zrt., Dynamic Design Kft., 3Dream Soft Kft., Festékszertár Festékmester Kft., MOON 42 Kft.., Prometrik Kft., Stage light theatre szociális szövetkezet, Centrum Oil Kft. Göd, Gumicentrum, Élet&Stílus Magazin, Fuky csoki