Hiányzik a benzingőz

Lengyel Jani és Váradi Zoli a hétvégén az Országos Szlalom Bajnokság soron következő, hatvani futamán állnak rajthoz. Zolival beszélgettem az elmúlt időszakról, és a szlalomról.

Szia Zoli, rég hallottunk felőletek. Mivel telt az elmúlt időszak?

- Sziasztok! Mondhatnám, hogy pihenéssel telt, de akkor hazudnék. ?
Jani a vállalkozásával kapcsolatos ügyeit intézte, új partnerekkel tárgyalt emiatt többször kellett külföldre utaznia, én pedig régióvezetőként dolgozom egy autóalkatrész nagykerben, ahol az elmúlt 2 hónap volt az eddigi legerősebb ebben az évben, ezért nyugodtan mondhatom, hogy nem unatkoztunk! Reménykedünk benne, hogy a befektetett energia és idő meghozza a gyümölcsét. Próbáljuk most már úgy beosztani az időnket, hogy más is beleférjen, egy kis versenyzés, nyaralás.
 

Legutóbb a Mojito Lemon MARB futamon áltatok rajthoz, azóta voltatok valamerre kocsizni?

- Részt vettünk pár autós rendezvényen, de versenyünk nem volt azóta. Megjelentünk Hatvanban a Veterán és Tuning Autó kiállításon, ahol idén is nagy sikere volt az autónknak. Voltunk vele Miskolcon a salak királya című megmozduláson, aztán egy barátunk megkért, hogy segítsünk meglepetést szerezni egy ismerősének azzal, hogy az esküvőjére elvisszük a VFTS-t, hogy „fényképezkedjenek” mellette. Plusz a menyasszonyt elszállítjuk vele egyik helyszínről a másikra. Természetesen eleget tettünk a kérésnek, nagyon örültek nekünk. Ezúton is köszönjük a felkérést! Na ezek voltak a kocsizásaink az elmúlt időben. ?  

A hétvégén Hatvanban lesz egy szlalom verseny, ahol Ti is rajthoz álltok. Miért pont szlalom?

- Az egyik indok, hogy már nagyon hiányzik a benzingőz és versenyek hangulata, valamint közel van hozzánk a helyszín és ezért úgy gondoltuk kár lenne kihagyni. Plusz minden percet imádunk, amit a versenyautóban töltünk! Hivatalosan ez az autó nem kifejezetten szlalomra készült, elég széles, nehezen fordul szűk helyeken, valamint a motorja magasabb fordulatszám tartományba adja le a maximális teljesítményt. Ez persze nem azt jelenti, hogy esélytelenek vagyunk, de teljesen másképp kell kezelni, mint egy sprint versenyen. Ez egyfajta tréning lesz a következő versenyünkre, ami nagy valószínűséggel a parádi hegyi verseny lesz!
 

 Van valami kitűzött cél a hétvégét illetően, vagy cél a szórakozás?

- Természetesen nagyon jól szeretnénk szórakozni, igyekszünk látványosan menni, hogy a kilátogató ismerősök és rajongók maximálisan jól érezzék magukat, de azért én mindig győzni akarok! Ha úgy látom, van ott keresni valónk, akkor biztosan mindent megteszünk a jó eredményért!


Zoli, köszönöm a beszélgetést, és ahogy mondani szokás: csak kilinccsel előre!

- Köszönöm szépen, ígérem mindent megteszünk!

 

Köszönjük a támogatást:

L&ZS Vas Fém Kft, Eneos-Olaj.hu, Szakál-Met-Al Kft, Gemot Technik Kft, Fun Carter Kft, Winner-Bau 2000 Kft, Borca Motorsport, Team Galgalog-Sped.