Kocsomba Károly: Irány a murva

A hétvégén kerül megrendezésre az ISEUM Rallye, melynek ismét Szombathely ad otthont. Kocsomba Karcsi visszatérő versenyző ezen a futamon, így nem is volt kérdés, hogy láthatjuk-e a nevezési listán őket. Takács Gabival beszélgettem a verseny előtt.


Szia Gabi! Azt tudjuk, hogy Karcsi nagyon szereti ezt a versenyt, meg a murvás pályákat is. De Te, hogy állsz ezzel?

- Sziasztok! Igen, Karcsi nagyon oda van a murvás versenyekért, és nagyon jól is megy a kevésbé szilárd burkolatú szakaszokon. Én viszont még nem mentem teljesen murvás versenyen.


Akkor ez lesz az első versenyed, ahol murván mentek?

- Azért ezt így nem mondanám. Tavaly az ARC-ban (Austrian Rallye Challenge) versenyeztünk, és az osztrákok előszeretettel keverik az aszfaltos gyorsasági szakaszokat néhol murvás részekkel. Szóval volt már részem murvában, de ilyen mértékben még nem.


Az autóval becsúsztatok egy árokba még a Miskolc Rallye-n, ahonnan nem tudtatok kijönni. Lett valami komolyabb sérülése a gépnek?

- Szerencsére nem lett semmi komoly. Valójában csak felakadt az autó, és a nézők nem tudtak kiszedni minket, ezért is kellett befejeznünk a versenyt. Pici karosszéria javításra volt szükség, de Karcsiék megoldották. Harcra kész az autó!

 

Teszteléssel hogyan álltok?

- Meg mondom őszintén, nem tudom, hogy részt fogunk-e venni a hivatalos teszten. Csütörtök hajnalban megyünk le, pályabejárás és a kötelező dolgok lesznek. Szombaton és vasárnap pedig csapatás!

 

Milyen helyezéssel lennétek boldogok?

- Az idén szerencsére nagyon népes az ORC mezőnye, komoly versenyzők komoly autókkal. Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a végeredmény. Nagyon jó lenne, ha a top 5-ben tudnánk végezni!

 

Gabi, köszönöm szépen, és sok sikert a hétvégén!

- Én is köszönöm!


Reklámpartnereink:
Varrivál Kft., Tekt Kft., QualitektSolution Kft., Villámszer Kft., Kovács méréstechnika Kft., Kövi Ép-Vill Kft., SBS Kft., Orfű Aquapark, Universal Leasing Gépjármű Flottakezelő Kft., Sc. TransGranitSrl., Würth Szereléstechnika Kft., Lajosházi Csaba E.V., Target Sales Group Kft., Tion Kft.

Fotó: Duen.hu