Az első hazai CUPRA győzelem és egyéb izgalmak

Igencsak mozgalmas hét van a JLG Motorsport és fiatal versenyzője Jedlóczky L Márk mögött. A hazai WTCR versenyhétvége betétversenyeként megrendezett Laptiming Kupán vetette be először élesben a JLG Motorsport a hazai túraautós mezőny legújabb versenygépét a CUPRA TCR-t mely a Zengő Motorsport WTCR-es versenygépei mellett a harmadikként közvetlenül az évadnyitó hétvége előtti napokon érkezett Magyarországra.

A körülmények úgy hozták, hogy az új versenygépnek egyből éles bevetésen kellett bizonyítania az MNASZ HE-DO Hankook Autós Gyorsasági OB első 2018-as időmérőjén, majd a szombati napon következhetett Márk és a CUPRA első igazi versenye a Hungaroringen. Itt sajnos az új autó nem a legjobb formáját hozta. Sajnos az önindító motorja meghibásodott, ami további elektromos gondokat generált, így néhány körrel a futam vége előtt elkezdte erejét veszteni majd elnémult a motor is. Miután visszakerült a boxba a szárnyaszegett CUPRA a WTCR miatt szerencsére a pályán tartózkodó SEAT Sport-os mérnök is segített a hiba feltárásában. Eltelt némi rossz aggodalommal egy kis idő, míg kiderült, hogy az indító motor a ludas, majd a Zengő Motorsport tartalék alkatrésze került beépítésre, amivel már újra üzemelt a csapat új szépsége!

Így már újult erővel várhatta a második versenyfutamot, ahol tökéletesen üzemelve a szombatért kárpótolva egészen rögtön a dobogó második helyéig és a magyar bajnoki értékelés futamgyőzelméig repítette ifjú versenyzőnket, aki ezzel megszerezte az új spanyol márka első magyar bajnoki futamgyőzelmét! Az első győzelemhez ami remek főpróbája volt a most hétvégén zajló első TCR Europe versenyhétvégének egy különleges vendég is hozzászólt. A boxban és a rajtrácson is meglátogatott minket ugyanis Jaime Puig a SEAT Sport elsőszámú vezetője, aki szerencsét kívánt Márknak és nagyon örült, hogy egy újabb magyar tehetség is ott lesz a spanyol márkával az Európa bajnokság mezőnyében!

Az első versenyhétvégét követően amolyan levezetésként a Zengő Motorsporttal együtt részt vehettünk a Nagy Futam rendezvényen, ahol fiatal versenyzőn kétszázezer néző előtt mutathatta meg az új versenygépet Budapest belvárosának utcáin száguldva! Ez is egy egészen különleges élmény volt számunkra, mint ahogy az is, ahogy a Hungaroringen a csodálatos. fanatikus hazai autósport közönség a mi versenyzőnket is hasonló szeretettel buzdította és ünnepelte, mint az igazi nagy bajnokokat és a legnagyobb hazai kedvenceket! Ez a szeretet áradat és az első idei futamgyőzelem is óriási lökést adott csapatunk történetének eddigi legnagyobb kihívásához! Jedlóczky L Márk ezen a hétvégén ugyanis már a TCR Europe első versenyhétvégéjén Franciaoszágban a csodálatos Paul Ricard pályán nyomja a gázt élete első igazán komoly nemzetközi versenyén. Itt eddig a szabadedzéseken van túl ahol a számára teljesen ismeretlen pályán a 16. időt autózta a harmadik legjobb CUPRA-s egységként a 25 versenyzőt számláló mezőnyben. A mai napon délelőtt 10h-kor kerül majd sor az időmérő edzésre és délután 14:40h-kor az idei első TCR Europ versenyfutamra.

A nagyon komoly bajnokokkal tűzdelt rendkívül erős mezőnyben jelenleg a tisztes helytállás és a tanulás a kitűzött cél, így ennek jegyében vág majd neki fiatal versenyzőnk a mai versenyfutamnak!

A JLG Motorsport első komoly nemzetközi megmérettetése a kisebb logisztikai problémák ellenére nagyon jó hangulatban zajlik! A családias kis csapatot a Zengő Motorsporttól Zegngő Zoltán csapatfőnök, Monori Gyula versenymérnök és háromfős szerelőcsapat segíti a hétvégén.